Koostisosad

750 g poolküpseid kibuvitsamarju

0,75 l vett

500 g moosisuhkrut

1 sidruni mahl

50 g värsket ingverijuurt

Valmistamine

Lõika kibuvitsamarjad pooleks, õõnesta seemned lusikaga välja Pane marjad veega tulele. Keeda umbes 45 minutit, kuni marjad on pehmed. Siis hõõru ja suru marjad nad koos veega läbi sõela.

Saadud püree vala potti, lisa suhkur, sidrunimahl ja hoolikalt kooritud ning riivitud ingver. Keeda 4 minutit, eemalda vaht ja tõsta purkidesse.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Põrnikas
postitatud 23.08.2012 01:17

väga-väga maitsev moos ja super mõnusa siidise tekstuuriga. enne läbi sõela ajamist suristan natuke saumiksriga, siis on läbiajamine lihtsam. ja ka sõela peale jäävat ei tasu ära visata. Näiteks olen seda seganud õuna- või ebaküdooniamoosi hulka; samuti ka keeksitainasse.

Pille
postitatud 13.09.2018 12:10

Aitäh hea vihje eest, Põrnikas!

Ilse
postitatud 03.09.2018 17:34

Panin poole vähem moosisuhkrut. Eks paistab mis saab