Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Tatraküpsised mandlite või pähklitega vegetaarroog kiirtoit

Tatrajahust gluteenivabad küpsised. Fotol on mandlilaastudega variant. 

Hõõru või ja suhkur vahule, lisa muna ja vahusta edasi.
Lisa küpsetuspulbriga segatud tatrajahu ning siis pähklid/mandlid.

Vormi tainast väikesed pallikesed ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru kahvliga lamedamaks ja küpseta 15-20 minutit 180-kraadises ahjus.

Mugandatud brittide ajakirjast Sainsbury's Magazine (Nutty Butter Cookies). Algretseptis oli suhkrut 150 g.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Gluteenivaba


Kommentaarid:

(16.05.2010 18:44:38)
Küpsised on väga maitsvad, tüüpilise tatra (kui pudru) maitse pole tuntav. Täiesti uus maitsekogemus.
Aet
(29.05.2010 20:44:03)
Tõesti üllatavalt head küpsised! Kusjuures meenutavad mingit lapsepõlvemaitset aga mis see võis olla, seda kahjuks ei tea, sest vanasti meil tatrajahu kohe kindlasti kodus ei kasutatud.
Simona
(7.10.2010 19:35:21)
Juba homme proovin neid küpsiseid teha, pean vaid poest tatrajahu ostma.
Triin
(23.11.2010 11:56:30)
Tegin ilma pähkliteta.Küpsetasin 15 minutit ja ikka läksid liiga kõrbema. Aga muidu olid head. Ei ole üldse aru saada, et tatrajahust.
Marge
(10.09.2013 13:57:47)
Väga head! Tegin teist korda mandlilaastudega, igatepidi on supermaitsvad.
miakrete
(18.09.2013 23:36:40)
Väga vahvad. Kuigi huvitav,et kui küpsemise ajal tuli ahjust ikka sulaselget tatrapudru lõhna,siis küpsiste maitse kuidagi hoopis teisest ooperist. Pähkliteks panin kreeka pähkleid, päris tore kooslus.
Põrnikas
(25.01.2014 17:11:55)
Minu retsept neile, kes tahavad nädala portsu dieetküpsist tatrajahust:
500 g valge tatra jahu võib ka harilikku jahu)
1 suur spl. Stevia pulbrit
1 tl. meresoola
3 muna
0,1 l extra virgin oliiviõli
0,1 l valio laktoosivaba piima (võib minna ka rohkem, vastavalt, kui paksu taigna tahate)
0,5 tl soodat
0,5 tl sidrunihapet

Valmistamine:
Sega ühes kausis jahu, sool, stevia, sidrunihape, sooda. kalla sisse omavahel klopitud munad+õli ja piim (segades kogu aeg). Võta vispel ja klopi ühtlaseks massiks(tainas on päris paks, aga pisut saab kloppida küll).
Supilusikaga pane tainas plaadil oleva küsetuspaberi peale pätsikestena (pärast tasanda kahvliga).
Küpseta ca 20 minuti 200 C
Mann
(5.03.2014 14:51:15)
Mina teen neid veidi lihtsamalt:

Segan kokku jahu, suhkru (80g), küpsetuspulbri. Segan lusikaga selle hulka muna ja sulatatud või (pole ju aega oodata, et või pehmeks läheks), seejärel hakitud pähklid. Tõstan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetan 20 min.

Tatrast teeb tatrajahu valmis Vitamix ja vahel asendan 50g tatrajahu kikerhernejahuga (jäävad kergelt nätskemad küpsised).

Iga kord maitsevad suurepäraselt :)
G
(18.03.2014 18:45:45)
Päris head.
Viive S @ FB
(25.03.2014 13:24:11)
Tatraküpsiseid tegin kolmapäeval, kõigile väga meeldisid !
Triin P @ FB
(6.04.2014 19:55:16)
Väga head küpsised, kindlasti teen veel. Mina lisasin veel veidi valge sokolaaditükke ja purustatud mandlilaaste
Marit
(11.04.2014 17:45:00)
Õudselt head :) Peale niristasin veel natuke sulatatud šokolaadi :) Teen aga jälle.
Ilsu
(26.07.2014 14:05:45)
Suhkru asemel lisasin natuke üle 100g mett ja kuna polnud kannatust oodata, kuniks või ära sulab, sulatasin pliidil ja lasin enne meega kokku segamist natuke jahtuda. Väga lihtne teha ja aega peaaegu ei võtagi. Ahjus hoidsin 15 minutit ja sulatasin tumedat šokolaadi ka peale.

Maitse on jumalik! Uued lemmikud! Soovitan!
E.

Kommenteeri