Pohla-õunamoos

Meie pere pohla-õunamoos - sobib hästi nii pannkookide peale kui ka jõuluvorstide kõrvale :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pohli

1 kg tükeldatud õuna

2 dl vett

600-700 g suhkrut

Valmistamine

Eeltööd:
- puhasta pohlad.
- eemalda õuntelt südamikud ning tükelda õunad (koduaiaõunu koorida pole vaja).

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa pohlad ja keeda neid 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni pohlad pehmenevad.

Lisa tükeldatud õunad ja keeda 10 minutit. 

Sega juurde suhkur (suhkru kogus oleneb õunte hapususest ja maitse-eelistustest) ja keeda veel 10 minutit.

Jaota pestud kuumadesse purkidesse ja kaaneta kohe.

  • Pohlavaesel suvel võib võtta õunu ja pohli vahekorras 2:1. Fotol olev moos on valmistatud poolküpsetest Valge Klaari õuntest.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Viktoria
postitatud 05.09.2009 19:05

Ma tegin keedetud pohlad ja õunad püreeks, lisasin vajalikku koguse suhkrut(selle retsepti järgi) ning ka kaneeli, tuli väga hea ja lõhnas Jõulude järgi :)

Malle
postitatud 15.09.2015 21:20

Väga hea ja ilusa värviga moosi sain selle retsepti järgi. :) Kindlasti ka edaspidigi kasutan sama retsepti, kui aga pohli on...