Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sidrunivõie (lemon curd) vegetaarroog

Hapukasmagusat sidrunivõiet kasutatakse Suurbritannias palju - nii saiale määrimiseks kui ka magustoitude valmistamiseks.

Pese toasoojad sidrunid* hoolega kuuma veega. Pressi välja mahl (kokku on vaja 1 dl mahla). Riivi ühe sidruni koor peene riiviga (vaja on 1 sl sidrunikoort).
Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni.
Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja sidrunimahl. Tõsta kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb (selleks kulub umbes 10 minutit; kui Sul on suhkrutermomeeter, siis peaks segu temperatuur olema 71-72 kraadi)**.
Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela. Klopi juurde toasoojad võikuubikud*** ning sega juurde riivitud sidrunikoor.

Tõsta pott tulelt ja kalla sidrunivõie steriliseeritud purki(desse). Säilib jahedas paar nädalat.

* Toasoojad sidrunid annavad pressimisel rohkem mahla. Samuti aitab sidrunite hõõrumine mööda lauda.
** Kui kuumus on liiga tugev, võib muna tükki minna. Kui kuumus on liiga madal, siis ei toimu paksenemist (selle vastu aitab vee temperatuuri tõstmine :))
*** Mõned allikad soovitavad jahutada segu 65 kraadini enne toasooja või lisamist - siis olla tulemuseks eriti kreemjas ja maitsev sidrunivõie.

Kasutasin Kikerikii mune ja Valio magedat võid.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Lisand
Segamine
  • Magustoidud
  • Marjad ja puuviljad
  • Briti saared


Kommentaarid:

(11.07.2009 17:29:42)
Avastasin selle võide paar aastat tagasi.
Väga maitsev.
Ma lasen samuti veidi ennem jahtuda ja alles siis lisan või, minu meelest on siis parema tekstuuriga ja veelgi maitsvam.
Viimati täitsin sidrunivõide ja marjadega korvikesi, külalised olid vaimustuses. :)
Dee
(1.08.2009 7:39:51)
Seda oli hea süüa hommikuti saia peal.
Kiilike
(23.11.2009 0:03:14)
Huvitav, kui palju seda võiet peaks tegema, et purkipanekuks ka midagi jätkuks? Meil igatahes pole see juba kaks korda õnnestunud...
Aari
(2.03.2010 8:23:09)
Väärt leid! Esimese purgikese sõin lihtsalt tühjaks. Järgmisega tahaks juba midagi ette võtta.
Tullia
(28.04.2010 13:27:55)
Kuna kingitud lemoncurdi purk sai tühjaks ning ei mõtelnudki ise täituda, otsustasin ise juurde teha. Minu nn köögis(seda ei eksisteerigi:) ei ole väga palju rohkem tarvikuid kui pott ja kahvlid, sain siiski hakkama- kinnastega klaaspurki vee kohal hoides segu eriti ei kuumenenud, siis otsustasin natuke kasta keeva vette ja siis välja ja nii uuesti, ise metsikult segades. Ja peagi oligi mõnus kreemjas ollus purgis. Imelihtne ja imemaitsev asi!
annaminna
(5.05.2010 12:53:49)
Tegin kohe samal õhtul ja no küll sai hea! Ammu olen seda retsepti otsinud, aga need briti mahuühikud ajasid mu iga kord hulluks. Aitäh naminamile!
Katre Koit
(26.09.2010 17:23:39)
Kuna poes olnud sidrunit saadaval , ostsin apelsinid ja tegin samamoodi apelsinidega . Supermaitsev !!!
Hanna
(24.01.2011 8:36:00)
Ütlen vaid, et tehke samm-sammult täpselt siin kirjutatu järgi ning õnnestumine on garanteeritud. Kui teised retseptid on olnud kohati kleepuvad ja vahel tihked, siis see sai uskumatult kohev ja vahuline.
Links
(23.05.2011 12:18:56)
Ma nüüd olen kolm korda selle retsepri järgi teinud. Maitse on taevalik, aga tekstuur jääb nii vedel, et voolab koogi pealt minema. Milles asi võiks olla?
Ines
(28.12.2013 20:46:11)
Arvatavasti kuumutasid liiga vähe. Mida kauem kuumutad, seda tihkem tekstuur :)
Tuul

Kommenteeri