Ploomi-peekonirullid

See lihtne kuum suupiste pole kellelegi uudiseks, aga rosmariinioks teeb selle kohe palju jõulusemaks ja meeleolukamaks. Muide, peekonisse keeratud ploom on brittide jõululaual üsna levinud ning seda kutsutakse kuradiks hobuse seljas (ingl. k. devils on horseback).

Ploomi asemel võid peekonisse keerata ka kuivatatud datli või aprikoosi või lihtsalt väikese viineri. Viimasel juhul kutsutakse seda suupistet põrssaks teki sees (ingl. k. pigs in blanket) - ka see suupiste on brittide jõululaual populaarne.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

20 musta kuivatatud ploomi

10 viilu suitsupeekonit

värsket rosmariini (soovi korral)

Valmistamine

Lõika peekoniribad vajadusel pikuti pooleks, eemalda kamarariba. Keera iga ploomi ümber peekoniviil, kinnita väikese rosmariinioksaga.

Küpseta 200-220-kraadises ahjus 5-8 minutit, kuni peekon on kenasti krõbedaks ja kuldseks küpsenud.

Serveeri kohe - rosmariinioksa võid põske pista või siis mitte.

LISA KOMMENTAAR

Ivika @ FB
postitatud 23.03.2014 19:51

Need on niiii head :P

Pille
postitatud 06.12.2019 22:27

Mulle ka väga meeldivad, eriti kui ploomid on mõnusalt pehmed ja mahlakad seal sees. Kasutan toorsuitsupeekonit.