Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Õunakrõbedik vegetaarroog

Suurbritannias ja Põhja-Ameerikas populaarne "crumble" on imelihtne magustoit. Õunte asemel võib kasutada ka pirne või muid puuvilju, lisada võib rosinaid, mandleid jms. 

Soovi korral võib õunaviilud enne vormi panemist vähese võiga läbi praadida, siis jääb "crumble" mahlasem.

kuuele

Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks või väiksemateks tükkideks. Sega kausis õunad, rosinad, suhkur ja kaneel. Tõsta umbes 24 cm läbimõõduga ahjuvormi või 4-6 portsjonvormi sisse.

Sega kausis jahu, helbed ja suhkur, haki juurde külm või. Puista purukate õuntele. 

Küpseta magustoitu 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni õunad on pehmed, purukate aga kuldne ja krõbe. Serveeri kaneelise toorjuustukreemi, vanillikastme või jäätisega.

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2012. a. novembrinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Magustoidud
  • Marjad ja puuviljad
  • Briti saared
  • USA


Kommentaarid:

(7.09.2008 21:09:10)
Mõnusalt lihtne ja väga maitsev magustoit.
Vanillikastmega maitseb meile isegi rohkem kui jäätisega.
Küpsetan väiksemates kaussides, nii tundub mugavam.
Täisterajahu annab hea meki.
Ja õunu soovitan minagi enne kergelt võiga praadida ;)
Dee
(14.01.2009 19:33:44)
Meie pere viimase aja lemmik-õunakook. Ülimalt lihtne teha ja maitseb lihtsalt võrratult. Panin veel rohkem kaneeli kui retseptis ette nähtud, lisaks pressisin ka õuntele, enne puru peale panekut, ühe terve apelsini mahla. Tegi asja hästi mõnusaks ja mahlaseks.
Mariake
(16.10.2009 17:13:02)
Õunu peaks tõesti originaalretsepti järgi enne potis kuumutama pehmeks. See lisab võimaluse saadud "moosi" soovitud lisanditega maitsestada ja magusust kontrollida. Võib ilma rosinateta ka vabalt.

Kattepurule võib lisada mandlijahu või pähklipuru. Ja võib taha ainult tavalise nisujahuga ja lisamata kaerahelbeid. Palju erinevaid võimalusi.

Eriti lihtne valmistada, kui õunamass on sügisel purki pandud (väga vähese või ilma suhkruta läbikeedetud õunamass) ja ka taignapuru saab valmis teha suurema koguse ja sügavkülma panna.
Alberta
(6.08.2010 9:57:02)
Tegin täpselt retsepti järgi ja imehea. Juurde keetsin ohtralt vaniljekastet niiet sai kastmes ujutada. Hea nii suvel külmalt kui talvel kuumalt.
Silja
(14.09.2010 10:50:06)
Minu arvates parem kui Tartu Püssirohukeldri purukook (mis iseenesest on jumalikult hea).
Silja
(1.09.2012 21:22:21)
Väga maitsev. Kasutasime demerara suhkrut. Serveerisime isetehtud vaniljekastmega.
Liisi
(20.10.2012 16:47:58)
Õunu palju, aega vähe, seepärast otsustasin laiska petta. Määrisin küpsetusvormi paksemalt võiga kokku, valasin õunaviilud vormi ja ahju, umbes veerend tunniks või nii. Siis puru peale ja ahju tagasi. Tulemus oli väga hea!
Erka
(15.08.2013 14:44:22)
6171
Pille
(16.08.2013 21:36:22)
Väga väga maitsev ja lihtne valmistada! Tegin väikestes ahjuvormides ja sõime vahukoorega, nämm, alles ei jäänud midagi:)!
Piret
(16.08.2013 21:39:35)
unustasin öelda, et lisasin ka veidi mustsõstraid, mis andsid mõnusat hapukust. Rosinad ei pannud.
Piret
(31.01.2014 18:38:55)
Meile ka väga meeldis. Ainult et poole tunniga küll valmis ei saanud. Läks tund. Õnneks ei praadinud õunu eelnevalt, järgmine kord lõikan paksemad viilud.
Mari

Kommenteeri