Crème fraîche

Kui retseptis on vaja crème fraîche'i, aga poelettidel seda pole, siis võib seda kodusel teel ise edukalt valmistada.

Kogus
2 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl petti ehk võipiima või 1 dl hapukoort

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Lisa pett või hapukoor rõõsale koorele ja kuumuta aeglaselt 45 kraadini.

Kalla segu pudelisse, kata kergelt korgiga ja pane sooja kohta seisma 8 tunniks kuni paariks päevaks, kuni koor paksuks muutub.

Säilib kuni 3 nädalat külmkapis, kus koor edasi pakseneb.

Pildi tegi Mari-Liis.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 20.12.2008 18:15

Tegin hapukoore ja 35% vahukoorega, tuli välja küll. Nagu mahe ja rammus vähehapu hapukoor :)

Mari-Liis
postitatud 03.07.2009 08:58

Ma hoidsin hapu- ja rõõsa koore segu 8 tundi toatemperatuuril, kus ta ilusti selle ajaga paksenes ja siis panin külmkappi. Kasutamise ajaks (järgmisel päeval) oli ta külmkapis veelgi paksemaks läinud. Väga hea tuli välja- mahe ja kreemine.

Mann
postitatud 07.12.2009 13:36

Tegin selle retsepti järgi, meeldis väga

Liis
postitatud 29.01.2022 09:42

Kui aeglaselt seda tuleb kuumutada ja kui soojas hoida? Mul juba 15h seisnud, aga pole eriti paksenenud (seisnud toatemperatuuril).

Mai
postitatud 18.06.2022 09:26

Mina ei kuumuta, mis kuumutamise mõte sellel on? Väga hea ka kuumutamata.