Eggah hakklihaga

Eggah e. ajjah e. araabia omlett - paks panniomlett liha või köögiviljadega ning araabiapäraste vürtsidega. Serveerimiseks lõika omlett viiludeks; serveerida võib soojalt ja külmalt. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g taist veisehakkliha

1 tl jahvatatud kardemoni

0.5 tl jahvatatud koriandriseemneid

soola ja musta pipart

6 muna

4 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pintselda 24 cm ümmargune vorm õliga, tõsta ootele. 

Pruunista suurel praepannil hakkliha mõõduaklt tugeval kuumusel. Maitsesta kardemoni, kaneeli ja koriandriga, lisa 0,25 tl soola ja noaotsaga pipart. Prae umbes 8 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta ühtlase kihina ettevalmistatud vormi.

Vispelda munad suures kausis 0,25 tl soola ja noaotsatäie pipraga. Sega juurde petersell, siis vala hakklihasegule. Küpseta 20 minutit, kuni omlett on pealt kergelt pruunistunud ning keskele torgatud nuga või puutikk puhtaks jääb. 

Võta eggah ahjust välja, lase 5 minutit taheneda, siis lõika sektoriteks. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril. 

Mugandatud Hannafordi veebilehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Kass
postitatud 07.01.2017 19:58

teen proovi. Ei saa aru, kui palju on vaja kaneeli?

Pille
postitatud 07.01.2017 20:11

Kass, vaatan, et algretseptis pole ka kirjas. Pane selline julge näpuotsatäis!

Kass
postitatud 08.01.2017 20:11

Proovitud. Maitse on väga huvitav, aga tõesti, üle ühe sektori väga ei söö korraga. Ja kaneeli sai PISUT paljuvõitu :D Teine sektor läheb paremini, kui kõrvale võtta nt. vürtsikas pohlakaste või "sibulasärts". :) Tänud! Igal juhul läheb kordamisele!