Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sibulaklops kiirtoit

Klassikaline veiseliharoog. Serveeri keedetud kartulite ja hautatud aedviljadega.

Mina kasutan enamasti lihaveise antrekooti, ent välisfilee sobib ka kenasti. Ühte õiget sibulaklopsi tuleb serveerida ohtra praetud sibulaga! 

kuuele
  • 600 - 800 g veiseliha (nt lihaveise antrekoot või välisfilee)
  • 4 - 5 suurt sibulat
  • soola ja musta pipart
  • 2 - 3 sl õli või võid
  • 3 sl nisujahu
  • 5 dl vett või lihapuljongit
  • 100 g Saare Smetana hapukoort

Lõika liha ristikiudu umbes 1 cm paksusteks viiludeks, vasarda kergelt õhemaks ja anna lõikudele ovaalne kuju. Maitsesta lihalõigud soola-pipraga ning prae kuumas rasvas mõlemalt poolt helepruuniks. Tõsta kõrvale. 

Valmista kaste: pruunista jahu rasvas, lisa kuum vesi või leem ja keeda läbi. Lisa lihalõigud uuesti pannile ning hauta kümmekond minutit, kuni lihalõigud on pehmed. Kui Sul ei ole lihaveise liha, siis võtab hautamine oluliselt kauem aega!

Nüüd võta lihalõigud kastmest välja ja hoia fooliumi all soojas. 

Lisa kastmele hapukoor, kuumuta paar minutit ja viimistle kastme maitse soola-pipraga.  

Liha hautamise ajal prae õhukeselt viilutatud sibulad väheses võis kuldseks - selleks kulub vähemalt 10 minutit. 

Serveerimiseks pane kaste taldrikule, peale lihalõigud ning kõige peale ohtralt praetud sibulaviile. 

Kõrvale võid pakkuda keedetud kartuleid, kartuliputru, lillkapsast (fotol). 

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2014. a. veebruarinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
  • Veiseliharoad
  • Liharoad
  • Eesti


Kommentaarid:

(22.04.2010 22:18:30)
Väga hea toit, olen ka varem selle retsepti järgi klopsi teinud.
Kirsike
(12.06.2013 20:00:45)
Väga väga hea tuli !
Mailis
(6.02.2014 11:29:08)
nii hea!
tublike
(6.04.2014 20:19:39)
tegin antrekootist , keele viis alla, pidusöök missugune
ain
(12.04.2014 16:58:06)
hakkan uuesti tegema
ain
(12.04.2014 17:01:41)
eelmine kord tegin laagerdanud lihast, seekord võtsin värske .vaatame mis välja tuleb .annan teada.
ain

Kommenteeri