Rohkes võis praetud suvikõrvits

Fergus Hendersoni retsept. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

4 küüslauguküünt

1 kg suvikõrvitsat (ca 4 saledat vilja)

meresoola ja musta pipart

Valmistamine

Koori küüslauk, haki hästi peeneks. Lõika rullkõrvitsatelt otsad ära, siis lõika köögivili umbes 8 mm viiludeks. 

Sulata või tasasel tulel. Lisa küüslauk ja hauta minut-paar (ära pruunista!). Lisa suvikõrvits, maitsesta soola-pipraga. Sega korralikult läbi, siis kata pann kaanega ning lase tasakesi haududa. Sega aeg-ajalt. 

Umbes 15 minuti pärast võta kaas ära ning kuumuta veel seni, kuni mõned suvikõrvitsaviilud on katki haudunud ning "seovad" kogu roa ühtlaseks seguks. 

Maitsesta ja serveeri. 

Retsept on Fergus Hendersoni raamatust "Nose to tail eating: a kind of British cooking" (1999). Püstise pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Certu
postitatud 04.08.2014 21:25

Mulle väga maitses.

Pille
postitatud 16.08.2014 16:31

Meile ka väga meeldis, Certu! :)

Pille
postitatud 04.10.2022 16:02

Pilt ka:

Gerli
postitatud 17.08.2014 14:23

Tõeliselt hea! Riivisin veel parmesani ka peale.