1 sl õli
1 sibul
500 g kana rinna- või kintsufileed
1 tl koriandriseemneid
1 tl vürtsköömneid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
400 g purk konservitud kikerherneid
2 dl kanapuljongit
125 g väiksemaid spinatilehti
soola ja musta pipart
Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Loputa kikerherned jooksva vee all, nõruta. Lõika kana(kintsu)filee ampsusuurusteks tükkideks. Pese spinatilehed, nõruta. Peenesta vürtsköömned ja koriandriseemned uhmris.
Kuumuta õli suurel kõrgeservalisel pannil. Lisa sibul ja prae umbes 5 minutit tasasel tulel, kuni sibul pehmenema hakkab.
Tõsta kuumust, lisa kanatükid ja maitsesta soola-pipraga. Prae 3-5 minutit, kuni kanatükid pruunistuvad. Lisa vürtsid ja sidrunikoor, kuumuta minut aega.
Lisa kanaleem ja kikerherned. Kata pann kaanega ning lase roal 7-10 minutit podiseda, kuni kana on küps. Sega juurde spinatilehed, pane kaas uuesti peale ja lase umbes 2 minutit seista, kuni spinat "närtsib".
Sega läbi, lisa sidrunimahl ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food (lemon spiced chicken with chickpeas). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kana spinati ja kikerhernestega
Vürtsidega (ent mitte vürtsikas) panniroog.