Rosmariini-rabarbrilimonaad

Mõnusalt ürdine limonaadikontsentraat, mida tuleb serveerimiseks (mulli)veega lahjendada. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

500 g rabarbrit

250 g suhkrut (u 3 dl)

1-2 rosmariinioksa

5 dl vett

1 dl värskeltpressitud sidrunimahla

Serveerimiseks:

jääkuubikuid

mullivett

Valmistamine

Lõika rabarbrivarred juppideks (koorida pole vaja!). Pane rabarbritükid koos suhkru, rosmariiniokste ja veega potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni rabarber pehmeneb.

Sega juurde sidrunimahl ja kuumuta uuesti läbi. Lase jahtuda, kurna läbi peene sõela ja siis pane pudelisse. 

Serveerimiseks pane klaasi põhja 1-2 cm kontsentraati ja mõned jääkuubikud, siis kalla peale mineraalvesi ja serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kuts
postitatud 15.06.2013 09:44

Rabarberi-rosmariini limpsi kontsentraati on juba külmik täis, suurepärane jook!

Kristi K @ FB
postitatud 15.06.2013 09:46

Minul ka juba mituu liitrit rabarberijooki tehtud! Hea värskendav suvejook :P