Falafelid ehk frititud kikerhernepallid

Üheks lemmikuks Lähis-Ida maades on pitaleib koos jogurti-kurgikastme ja/või seesamikastmega, falafelipallide, sibularõngaste, tomativiilude ja idanditega. Siinkohal juhised mõnusalt krõbedate falafelide valmistamiseks. 

Retsept ilmus ka minu kokaraamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (2013) Liibanoni peatükis. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud kikerherneid

2 hakitud sibulat

100 g siledalehist peterselli

vajaduse korral veidike vett

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 sl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl söögisoodat

1 tl meresoola

1 sl nisujahu

frittimiseks õli

Valmistamine

Leota kikerherneid vähemalt 8 tundi vees.

Nõruta kikerherned, loputa jooksva vee all ja nõruta uuesti. Pane köögikombaini koos hakitud sibula, peterselli ja lusikatäie veega. Püreesta ühtlaseks jämedakoeliseks pastaks. Sega juurde jahu, vürtsköömned, koriandriseemned, sooda ja sool. Jäta segu tunniks ajaks külmkappi seisma. 

Seejärel vormi segust väikesed pallikesed. Friti need kuumas õlis 3-4 minutiga kuldpruuniks. Kui kodus fritüüri pole, sobib õlis küpsetamiseks ka sügav keedupott. 

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 18.02.2013 18:13

tegin täna ja mulle need falafelid meeldivad juba egiptuses elemise ajast

Eva
postitatud 08.06.2013 19:21

Soovitan soojalt proovida, suurepärane toit.