Porrud koorekastmes ehk stoovitud porrulauk

Koorekastmes hautatud porru sobib hästi näiteks lambaliha kõrvale, ent võid seda ka lihtsalt koos keedetud kartulitega serveerida.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3-4 väiksemat või 2 suurt porrut

50 g võid

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

1 sl hakitud värsket estragoni või tüümiani

veidi sidrunimahla

Valmistamine

Loputa porrud ja lõika sobiva suurusega juppideks. Kuumuta porrud pannil või laias potis võis kergelt läbi, kuni need on kergelt kuldsed. 

Kalla juurde rõõsk koor ning maitsesta roog soola-pipraga. Kata pann kaanega ning hauta porrusid tasasel tulel 5-7 minutit. 

Maitsesta estragoni ja sidrunimahlaga. Kui Sul estragoni pole, sobivad ka tüümian või hoopis küüslauk - viimane tuleks lisada pannile koos porruga. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

 

LISA KOMMENTAAR