Juustune kartulipuder

Juustu ja teralise sinepiga kartulipuder, mis on enne serveerimist ahjust kergelt läbi küpsetatud.

Sobib hästi veiseliha kõrvale. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid (algretseptis Maris Piper)

4 sl väherasvast crème fraîche'i

riivitud tugevamaitselist Cheddar'i juustu

2 sl teralist sinepit

1 sl tüümianilehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid ning lõika suurteks tükkideks. Keeda soolases vees pehmeks (u 20 minutit), siis nõruta. 

Kuumuta grillahi tuliseks. 

Tambi kartulid korralikult pudruks, siis klopi hulka crème fraîche ja pool riivitud juustust. Maitsesta ning tõsta seejärel keskmise suurusega ahjuvormi. Silu pealt ühtlaseks. 

Sega ülejäänud riivitud juust, sinep ja tüümianilehed. Määri saadud segu kartulipudrule. 

Küpseta grillahjus, kuni juustukate on sulanud ja kuldne. 

Allikas: Briti ajakiri BBC Good Food, veebruar 2013: Cheesy mustard mash

LISA KOMMENTAAR