30 piparkooki
75 g võid
Täidis:0.5 tl kardemoniseemneid
0.5 tl kaneeli
5 dl hapukoort
750 g toorjuustu
2 sl vanillisuhkrut
1 dl pohlamoosi
7 lehte želatiini
Pohlaželee:6 dl pohli
1 dl suhkrut
2.5 lehte želatiini
Kuumuta ahi 175° kraadini.
Purusta piparkoogid, sega võiga. Suru piparkoogipurusegu 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 10 minutit. Lase jahtuda.
Sega hapukoor, toorjuust, vanillisuhkur, pohlamoos ja vürtsid omavahel.
Pane 7 želatiinilehte 5 minutiks külma vette ligunema. Võta välja, suru kuivemaks. Kuumuta veidi leotusvett väikeses potis, siis lisa pehmed želatiinilehed ja kuumuta segades kergelt läbi, kuni lehed on sulanud. Sega želatiinisegu toorjuustumassi hulka. Kalla täidis eelküpsetatud piparkoogipõhjale ja pane kook 2 tunniks külmkappi tahenema.
Pane 2,5 želatiinilehte 5 minutiks külma vette. Püreesta pohlad saumiksriga ja hõõru läbi peene sõela. Sega saadud segu suhkruga ning lisa nii palju vett, et saad 2,5 dl "pohlamahla". Soojenda veidi pohlamahla väikeses potis, siis sulata selles želatiinilehed ja sega ülejäänud pohlamahlaga.
Lase pohlaželeel veidi taheneda, siis vala tordile ja lase veel 2 tundi külmkapis taheneda.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.
Toorjuustukook pohlade ja kardemoniga
Tõeliselt jõulune toorjuustukook! Toorjuustukoogi võid valmis teha serveerimisele eelneval päeval.