Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sinepine küülikuhautis

Klassikaline prantsuse bistrooroog, mida enamasti valmistatakse kahe erineva sinepiga. Mina panen vaid Dijoni sinepit. Lisandiks sobivad hästi nt ahjus röstitud sibulad või muud köögiviljad.

kuuele

Kuumuta ahi 200 C.

Tükelda puhastatud küülik tükkideks. Esmalt lõika suure noaga koivad kere küljest lahti, siis esikäpad. RIbide juures on "õhukesed naharibad" - need lõika ka lahti. Siis lõika ribiosa lahti -seda hiljem ei söö, aga ribiosa võib hautisesse maitseks panna. Lõpuks lõika seljaosa ristipidi kaheks. Maitsesta lihatükid soola-pipraga.

Sulata suures paksupõhjalises ahjupotis või, pruunista lihatükid ümberringi. Tõsta pruunistatud lihatükid kõrvale.

Lisa potti veiniäädikas, kuumuta keemiseni ja redutseeri veidi (st keeda kaste veidi kokku). Siis lisa ülejäänud ained ja kuumuta keemiseni. Maitsesta leem soola-pipraga ja pane pruunistatud küülikutükid uuesti potti.

Kuumuta keemiseni, kata ahjupott kaanega ja tõsta eelkuumutatud ahju. Hauta umbes 1,5 tundi, kuni liha on täiesti pehme.

Serveeri.

PS Rooga võib teha ka tavalises haudepotis pliidi peal. Sel juhul hauta tasasel tulel, kuni liha on pehme.

Inspiratsioon: Anthony Demetres

 

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2012. a. novembrinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Küpsetamine
  • Gluteenivaba
  • Liharoad
  • Prantsuse


Kommentaarid:

(7.10.2011 12:18:36)
Mõnus, olen teinud :D
Monika P @ Facebook

Kommenteeri