Soolased kalaampsud

Lihtne viis õrnsoolatud (viker)forelli või lõhe serveerimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

viilutatud röstsaia

toasooja võid

viilutatud soolakala - nt

õrnsoolatud vikerforelli või graavilõhet

roseepipart

tilli või rohelist sibulat või murulauku

Valmistamine

Rösti saiaviilud rösteris või kuumas ahjus mõlemalt poolt kuldseks, lase jahtuda. Lõika saiakoorikud ära ja saiaviilud seejärel soovi korral pooleks (võib ka diagonaalselt poolitada).

Määri ühele saiapoolele võid ja tõsta peale õhuke soolakalaviil. Tambi roseepipraterad uhmris veidi katki, puista kanapeedele, soovi korral kaunista ka maitserohelisega. 

Foto: Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR