Kukeseenekaste, see kõige lihtsam

Suvisel ajal üks parimaid roogi üldse, eriti varajaste keedetud kartulitega.

Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
4 portsjonit
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

1-2 hakitud sibulat

400 g kukeseeni

1 sl nisujahu soovi korral

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort või 35% rõõska koort ehk vahukoort

hakitud maitserohelist soovi korral

Valmistamine

Hauta sibul võis pehmeks, lisa puhastatud seened. Maitsesta soola ja pipraga. Prae segades paar minutit, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.

Lisa rõõsk koor. Sega hoolega ja hauta kaste ühtlaseks.

Serveeri keedetud varajaste kartulitega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid veidi paksemat kastet, siis lisa enne praetud seentele ja sibulale supilusikatäis jahu ja kuumuta veidi enne koore lisamist.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks keeda kaste rohkem kokku, jahu jäta lisamata.
  • LCHF-versiooni jaoks ära jahu kasuta ja eelista kohvikoorele vahukoort. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 13.07.2012 15:01

Väga maitsev !!

Merx
postitatud 30.09.2012 14:25

Väga-väga hea tuli! Tegin seda paksemat varianti ja suuremad seened lõikasin pikkupidi pooleks. Kuna rõõskoort ei olnud, siis segasin omavahel piima ja hapukoore. Pere, kes mul muidu seeni ei söö, maitses see kaste kõigile väga!

Kadri P @ FB
postitatud 29.08.2013 17:25

Väga hea kukeseenekaste. Täna just tegin.

Raul
postitatud 03.07.2014 00:05

Väga hea. Mina praadisin veel suitsupeekoni kuubikuid ka sisse ja tegin paksema variandi Super !!!!

aili
postitatud 17.07.2015 13:06

aa, milleks 1 sl nisujahu, valmistamise õpetuses ei mainita enam jahu :P

Pille
postitatud 07.08.2015 12:38

Aili, jahu kohta on joonealune märkus ju kenasti kirjas!!!

Liisi
postitatud 07.08.2015 12:38

Aitäh! Väga hea lihtne retsept, tegin ka koos varajaste kartulitega ja lisasin peekonit.

Mari
postitatud 27.07.2016 22:55

... ja on ka meie poodides olemas toidukoor (Alma).. siis pole jahu vajagi. Saab lihtsamalt hea koorese kastme.

Ellen
postitatud 31.07.2016 18:07

Tegin vahukoorega varianti, panin ka tilli kastmele juurde ja kartuli asemel tegin pennesid. Väga nämma tuli!

Kerli koger
postitatud 25.08.2016 22:16

Tahaksin seda kukeseene kastet väga

Pille
postitatud 26.08.2016 08:38

Kerli, aga siis ruttu metsa või turule! :)

Kaare
postitatud 17.07.2017 17:33

Mina jahu ei pane, rõõsa koore asemel teen kastme 20% hapukoorega. Lisan ohtralt tilli. Ka maitsev!

Ilse
postitatud 02.09.2017 12:01

Mina panen kõige lõpus veel killu külma võid kastmesse sulama ;) maitsev klassika.

MarisLeponiemi
postitatud 05.09.2017 21:42

Täna tegin. Nii hea!

Vilma S.
postitatud 25.08.2023 12:39

Homme sama toit! Tõin eile Meremäelt kukekaid ja täna praadisin, kuskilt ei tulnud vedelikku nagu meie kandis seened.