Jõhvikatega mannavaht

Jõhvikatest valmistatud veidi hapukas mannavaht on kaunilt roosa ja maitseb hästi piimaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g jõhvikaid

100 g suhkrut

100 g mannat

7.5 dl vett

Valmistamine

Pane jõhvikad suhkruga potti ning tambi pudrunuiaga võimalikult katki (või püreesta sauseguriga). Lisa vesi, kuumuta keemiseni ning keeda 5 minutit.

Sõrista juurde manna, sega hoolega. Keeda aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud.

Jahuta puder umbes 40 kraadini, siis klopi heledaks vahuks. Serveeri piimaga.

  • Mannavaht ise on veganlik, vajadusel serveeri mõne taimse piimaga. 
LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 04.03.2011 16:58

Väga mõnus magustoit. Kui isu veidi magusama roa järele, siis võib lisada veidi rohkem suhkrut. Piim mahendab söömisel hapukat-mõrudat maitset, kuid kuna juba pikemat aega piima ei joo, siis ilma piimata on magusam veidi parem.

Pille
postitatud 06.04.2017 19:24

Domori saadetud foto:

Liisi
postitatud 15.10.2013 19:57

Väga maitsev, meeldiv mõrkjas-magus maitse!

Tiina
postitatud 27.10.2018 16:14

Kas te jätate kestad sisse? Mina olen need ikka välja kurnanud.

triin
postitatud 06.11.2018 17:34

mina võtan ka ikka kestad välja

Kest
postitatud 24.01.2022 18:21

Saumiksriga puruks lastes ei jäägi mingeid kestasid. Tobe ju kasulikku kraami raisku lasta.

RReili
postitatud 11.10.2020 14:30

Väga maitsev! Mees ütles, et lapsepõlv tuleb meelde!

RReili
postitatud 11.10.2020 15:54

Pilt ka: