Paneer-juust spinatiga

India paneer-juust meenutab veidi tofut, siin on seda lisatud vürtsika ja lihtsa aedviljakarri sisse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

227 g pakk paneer-juustu (india juust)

3 sl õli

2 tl uhmris kergelt purustatud vürtsköömneid

2 küüslauguküünt

0.5 sidruni peenelt riivitud koor ja mahl

30 g hakitud värsket koriandrit

2 sektoriteks lõigatud punast sibulat

3 sl keskmise tugevusega karripastat (nt tikka masala)

250 g kirsstomateid

200 g värskeid spinatilehti

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Poppadum'e

Valmistamine

Lõika paneer-juust 2 cm kuubikuteks. Pane kaussi, sega juurde 2 sl õli, vürtsköömned, purustatud küüslauk, riivitud sidrunikoor ja pool hakitud koriandrist. Maitsesta soola-pipraga ja lase 15 minutit maitsestuda.

Kuumuta ülejäänud õli pannil, lisa paneer-juust ja marinaad. Prae keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni juust on kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale.

Tõsta pannile sektoriteks lõigatud sibulad ja prae umbes 7 minutit, kuni sibul pehmeneb. Lisa karripasta ja kuumuta veel minut aega.

Lisa poolitatud kirsstomatid, praetud paneer-juust ja külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis hauta 5 minutit.

Lisa spinatilehed, sidrunimahl ja ülejäänud koriander. Kuumuta minut aega.

Serveeri riisi ja poppadumidega.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food Vegetarian (June 1999). Pildi tegi Tsheburashka. Vaata ka seda versiooni.

LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 08.01.2013 10:06

Kasutasin külmutatud spinatit ja tavalist tomatit, mitte kirsse. Paneeri tegin ka ise, aga mitte Jamie retsepti järgi, vaid sidruniga :) 1 liitri 3,5% piima kohta 2-3 spl sidrunimahla ja õnnestus väga hästi.