Makadaamia pähkli ruudud

Karamellise kattega pähkliruudud.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g nisujahu

75 g tuhksuhkrut

125 g kuubikuteks lõigatud võid

1 tk munakollast

Kate:

125 g kuubikuteks lõigatud võid

65 g pruuni suhkrut

1 dl mett

200 g makadaamia pähkleid

Valmistamine

Sõelu jahu ja tuhksuhkur kaussi. Lisa võikuubikud ja hõõru need jahu sisse, kuni saad purusegu. Sega juurde munakollane ja suru tainas ühtlaseks. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.

Suru tainas 23x23 cm suurusega võitatud koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Katte jaoks sega potis või, pruun suhkur ja mesi. Kuumuta madalal tulel, kuni suhkur on lahustunud. Siis tõsta kuumust ning "keeda" umbes 5 minutit.

Sega juurde pähklid ja kalla segu eelnevalt küpsetatud põhjale.

Küpseta veel 12-15 minutit, kuni kate on kuldpruun.

Lase vormis jahtuda, siis lõika ruutudeks.

Retsept on Briti ajakirjast EasyFood (April 2007, Macadamia squares)

LISA KOMMENTAAR