Kodused kananagitsad

Kurikuulsate kananagitsate (chicken nuggets) palju tervislikum variant. Eriti maitsva tulemuse saab kana kintsuliha kasutades.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit + maitsestumine
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

450-500 g kanafileed või luudeta-nahata kanakintsu

3 dl keefirit

pakk purustatud soolaküpsiseid (nt Ritz, TUC)

1-2 tl paprika- või karripulbrit

Valmistamine

Lõika kana(kintsu)fileed ribadeks (laiusega u 2 cm). Pane kaussi, vala peale keefir ning lase kuni ööpäev maitsestuda.

Pane soolaküpsised madalasse nõusse ning tambi peeneks puruks, soovi korral lisa karri- või paprikapulbrit. Kurna kanatükid liigsest vedelikust ning veereta neid korralikult kreekeripurus.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed.

Serveeri mõne külma kastmega.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-Nami
postitatud 20.02.2012 22:47

Ariina, arvata on, aga ma kahtlustan, et need valmismaitsestatud kanaribad on üsna soolased, nii et koos maitsestatud küpsistega võib lõpptulemus liiga soolane jääda. Ma siis veeretaks neid lihtsalt riivsaias. Ja usu mind, kanakintsufileetükkide keefiris marineerimine on imelihtne :)

Helen
postitatud 05.05.2012 14:11

Vahelduseks natuke teistsugune toit. Tänud retsepti eest!

Hexy
postitatud 04.09.2021 19:09

Maitsev retsept, lihtne teha!!

Kirke
postitatud 08.02.2022 13:35

Halb :(

Pille
postitatud 09.02.2022 15:49

Kirke, mis untsu läks?