Juustu-mustikapirukas

Soolane kitsejuustupirukas mustikatega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

150 g mustikaid

150 g pehmet kitsejuustu (nn määrdejuustu)

2 muna

100 g riivitud (Eesti) juustu

2 hakitud küüslauguküünt

1 hakitud väike sibul

2 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Rulli pärmi-lehttainas veidi suuremaks (ca 25x30 cm) ja tõsta ahjupannile. Tee servadest umbes 1 cm kaugusele terava noaga sisselõiked, aga ära tainast läbi lõiga. Torka keskmine osa kahvliga auguliseks.

Sega pehme kitsejuust munadega ühtlaseks. Lisa hakitud küüslauk, hakitud sibul ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga. Kalla juustusegu pirukapõhjale. Puista peale mustikad.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni juustukate on kuldne ja tainas kenasti krõbedaks küpsenud.

Lase veidi jahtuda, siis puista peale hakitud peterselli ja serveeri.

Retsept on mugandatud Pereköögist (juuli 2010)

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 10.08.2012 15:13

väga hea pirukas.

Elsa
postitatud 19.08.2014 16:23

Väga üllatav ja põnev kooslus! Seda teeme kindlasti teinekordki. Kasutasin kitsejuustu asemel mingit pehmemat fetajuustu sarnast asja (Alpina?) ning lisasin kattesse ka praetud ja maitsestatud kanalihatükke. Toimis :)

Elsa
postitatud 19.08.2014 16:24

Ahjaa, retseptis on mingi kummaline komponent, mis viitab, nagu saaks ka sibulat küünte kaupa doseerida :) Ja tekstis viidatakse ülejäänud mustikatele, ehkki mujale mustikaid nagu ei kulugi kui kõige peale...