500 g pärmi- lehttainast
150 g mustikaid
150 g pehmet kitsejuustu (nn määrdejuustu)
2 muna
100 g riivitud (Eesti) juustu
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud väike sibul
2 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Rulli pärmi-lehttainas veidi suuremaks (ca 25x30 cm) ja tõsta ahjupannile. Tee servadest umbes 1 cm kaugusele terava noaga sisselõiked, aga ära tainast läbi lõiga. Torka keskmine osa kahvliga auguliseks.
Sega pehme kitsejuust munadega ühtlaseks. Lisa hakitud küüslauk, hakitud sibul ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga. Kalla juustusegu pirukapõhjale. Puista peale mustikad.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni juustukate on kuldne ja tainas kenasti krõbedaks küpsenud.
Lase veidi jahtuda, siis puista peale hakitud peterselli ja serveeri.
Retsept on mugandatud Pereköögist (juuli 2010)
väga hea pirukas.
Väga üllatav ja põnev kooslus! Seda teeme kindlasti teinekordki. Kasutasin kitsejuustu asemel mingit pehmemat fetajuustu sarnast asja (Alpina?) ning lisasin kattesse ka praetud ja maitsestatud kanalihatükke. Toimis :)
Ahjaa, retseptis on mingi kummaline komponent, mis viitab, nagu saaks ka sibulat küünte kaupa doseerida :) Ja tekstis viidatakse ülejäänud mustikatele, ehkki mujale mustikaid nagu ei kulugi kui kõige peale...
Juustu-mustikapirukas
Soolane kitsejuustupirukas mustikatega.