Lõika lahtirullitud lehttainast 10 või 9 ruudukujulist tükki. Ruudud võiksid olla u 9-10 cm suurused. Aseta tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele servast ümberringi väike sisselõige - see aitab kaasa servade kerkimisele.
Lõika rabarbritükid 5 mm paksusteks viiludeks ning sega kausis kaneeli ja kardemoniga.
Näpista teises kausis kaerahelbed, või, jahu ja suhkur puruseks.
Laota rabarbritükid tainaruutudele, nii et rabarber jääks sisselõikest sissepoole (klõpsa 3. fotol).
Pudista peale purusegu.
Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni koogikesed on kaunilt kuldsed.
Nipid ja soovitused:
Alternatiiv - jäta purusegu ära ning küpseta lihtsalt kenad rabarbrikoogikesed. Sel juhul puista peale natuke (demerara) suhkrut.
Noori saledaid rabarbrivarsi, eriti neid punasekoorelisi, ei ole vaja koorida.
Rabarbriruudud
Väikesed lehttainapirukad, mida peaks serveerima soojalt koos külma jäätise, vahukoore või kohupiimakreemiga.