Rabarbriruudud

Väikesed lehttainapirukad, mida peaks serveerima soojalt koos külma jäätise, vahukoore või kohupiimakreemiga.

Kogus
9-10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

300 g punasekoorelist rabarbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud kardemoni

2 sl nisujahu

4 sl demerara pruuni suhkrut

50 g kiir- kaerahelbeid (1 dl)

50 g võid

Valmistamine

Lõika lahtirullitud lehttainast 10 või 9 ruudukujulist tükki. Ruudud võiksid olla u 9-10 cm suurused. Aseta tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele servast ümberringi väike sisselõige - see aitab kaasa servade kerkimisele.

Lõika rabarbritükid 5 mm paksusteks viiludeks ning sega kausis kaneeli ja kardemoniga.
Näpista teises kausis kaerahelbed, või, jahu ja suhkur puruseks.

Laota rabarbritükid tainaruutudele, nii et rabarber jääks sisselõikest sissepoole (klõpsa 3. fotol).

Pudista peale purusegu.

Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni koogikesed on kaunilt kuldsed.

Nipid ja soovitused:

  • Alternatiiv - jäta purusegu ära ning küpseta lihtsalt kenad rabarbrikoogikesed. Sel juhul puista peale natuke (demerara) suhkrut.
  • Noori saledaid rabarbrivarsi, eriti neid punasekoorelisi, ei ole vaja koorida. 

Loe veel:

Avafoto: Kaare Sova, stilistika: Martiina Anni (2019), alumine foto: Pille Petersoo (2010).

 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 05.06.2019 16:21

Kui ilma puruta teha, siis kindlasti natuke suhkrut peale raputada! Rabarber päris hapu!

Martiina
postitatud 12.06.2019 15:37

Mõnusad lihtsad pirukad. Lastele meeldisid.