Tomati-nuudlisupp hakklihaga

Lihtne argiõhtu supp valmib kiiresti. Kasuta peenikesi vermišell-nuudleid, mis supivedelikus kergesti pehmeks keevad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g väherasvast veisehakkliha

1 sl õli

2 porgandit

1 sibul

1 l kuuma lihapuljongit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

100 g niitnuudleid (vermišell)

soola ja musta pipart

Valmis supile:

hakitud värsket peterselli või muud maitserohelist

Valmistamine

Koori porgandid, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Pruunista hakkliha pannil õlis kergelt läbi. Lisa porgand ja sibul ja hauta pehmeks (umbes 5 minutit).

Lisa tomatikonserv, sega läbi. Lisa kuum puljong*, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta kaane all 15-20 minutit.

Lisa peenikesed nuudlid (nn vermišellid) ja keeda veel umbes 3 minutit, kuni nuudlid on pehmed.
Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Serveerimisel puista supile ohtralt maitserohelist.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad puljongikuubikuid, siis arvesta 1-2 kuubikut antud supikoguse kohta. Samuti võid kasutada valmispuljongit või puljongiekstrakti (nn fondi).
LISA KOMMENTAAR

kadri
postitatud 06.01.2007 23:26

panin 2 kuubiku asemel 1, kartsin et tuleb liiga soolane. aga jäi ikkagi magedavõitu. lisasin siis ketšupit (sellist tummisemat), superhea supp sai!