Vaido Padumäe: toidu taaskasutamine ei ole enam tabu, vaid tõusev trend

Rimi Eesti juht Vaido Padumäe ütles, et Eesti toitumiskultuur paraneb kiires tempos ning mahetoodete võidukäigu kõrval püüavad inimesed järjest rohkem vältida toidu raiskuminekut ja ära viskamist. Peamiseks takistuseks on ideede puudumine, kuidas üle jäänud toitu taaskasutada.

“Rimi peakokk Jörgen Kohal on toonud meile palju lennukaid ideid, eriti, mis puudutab toidu taaskasutamist ning mõttetut raiskamist. Oli üllatav kuulda, et näiteks hommikupudru ülejääkidest saab valmistada imemaitsvaid pannkooke ja hapuks läinud piimast jogurtit,” sõnas Rimi Eesti juht Vaido Padumäe. “Eestis visatakse kõige enam ära just putru, selgus hiljuti tehtud uuringust. Kuid kuidas tulla selle peale, et teha midagi pudrujääkidest? Soojendatud supp ei ole ju enam see ning ei ole seda ka soojendatud puder. Pudrupannkoogid kõlab nagu gurmeeroog, kuid tegelikult on nende valmistamine jõukohane kõigile. Selleks, et selliseid pannkooke üldse teha, on vaja lihtsalt nutikust.”

Jörgen Kohal teeb pudrust pannkooke:  https://youtu.be/BIGpok-h3Eg

“On positiivne, et Eesti tarbijad peavad toidu raiskamist tabuks, mis ei kuulu hea tarbimiskultuuri juurde,” märkis Vaido Padumäe. “Võib-olla on veidi ootamatu võrdlus, kuid nagu riiete taaskasutamine, on ka toidu “taaskasutamine” selge trend. Küsimus ei ole mitte ainult kokku hoitud rahas, vaid keskkonnateadlikkuses. Tundes, et sinu tarbimise ökoloogiline jalajälg on mõistlik ja tark. Toidu taaskasutamine tähendab alles jäänud toidust uue toidu valmistamist.”

“Me ei pea alati kõike ära sööma, kui ei ole piisavalt isu. Tihti ei ole see mõistlik ja tervislik,” lisas Vaido Padumäe. “Kuid me ei pea ka mitte midagi ära viskama. On täiesti võimalik toidu äraviskamist täielikult vältida. Kui veel kümmekond aastat tagasi peeti neid, kes tarbisid mahetoitu “veidrikeks”, siis täna on mahetoit pigem norm. Jaekaubandus peab seda normi süvendama nii toidu kui ka pakendi puhul. Kilekotivaba elu on raiskamisvaba elu. Täisväärtusliku pakendi (taaskasutatava) pakendi juurde käib täisväärtuslik toit, millest midagi raisku ei lähe.”

Rimi Eesti Food AS (www.rimi.ee) kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Gruppen AB. Rimi tugevuseks on tervislik kaubavalik, kvaliteetsed puuviljad ning mitmekesine omatoodete sortiment. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 259 kauplust, sealhulgas 74 hüpermarketit (neist 15 Eestis), 95 supermarketit (neist 28 Eestis), 90 odavmüügikauplust (neist 45 Säästumarketit Eestis). Rimi pakub Eestis tööd ligi 2700 inimesele.

Pressiteade 3.8.2017

Pressiteade
postitatud 03.08.2017 10:35 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Tuuli Sikk
postitatud 03.08.2017 15:15

Meie pere siis juba aastaid trenditeadlik olnud. Toitu ära ei viska, saab alati uue elu anda kas supina, kastmena, hautisena, vormiroana, salatina jne jne.