Nami-Nami jõulukalender 2017

Ka tänavu jagab Nami-Nami toimetus igal detsembrikuu hommikul ühte eriti toredat jõuluideed või -retsepti. Püsige lainel!

1. detsember - tänavuse jõulukalendri avapostituses õpetavad Nami-Nami toimetajad kuidas valmistada piparkoogist jõulupakikaunistusi:

2. detsembril soovitame küpsetada väga efektse välimusega briošipärga, mida serveeritakse suus sulava Camembert' juustuga. Retsepti leiad siit. 


3. detsembril soovitame valmistada üks tore ja elegantne ning igati jõulune verivorsti-lehttainasuupiste. Sobib hästi põhjamaisele pikkujoulu- ehk lillejul-lauale või glögipeole.  

4. detsember - lund veel pole, aga igaks juhuks võiks juba valmistuda. Küpseta endale või kingituseks ühed vahvad piparkoogikäpikud:

5. detsembril soovitame ühte efektset köögiviljarooga. Piparkoogipuruga peedilõõtsad sobivad imehästi jõululauda kaunistama, ent neid võib valmistada ka lihtsalt mõneks jõulukuu õhtusöögiks.  

6. detsember - alusta jõulukuu hommikuid mõnusalt pühadehõngulise piparkoogikohviga:


7. detsembri kalendrisoovitus on rõõmsates klassikalistes jõulutoonides ja jõulukuusse värskust toov Capri salatipärg:


8. detsembril õpetab me toimetaja Martiina, kuidas lihtsa vaevaga saab teha mõnusa juustusuupiste detsembrikuu koosviibimistele:

9. detsember on laupäev, nii et hea päev küpsetamiseks. Valmista lustakaid jõuluhõngulisi präänikuseenekesi:

10. detsember on teine advendipüha. Sel puhul soovitame küpsetada jõuluhõngulist piparkoogitorti:

11. detsembril soovitame valmistada armastatud Kirju Koera maiuse ainetel valminud jõuluhõngulisi lumepalle:

12. detsember - vahelduseks midagi soolast. Piduliku apelsiniželeekihiga ehitud küpsetatud kanamaksapasteet teeb iga pidulaua veelgi erilisemaks:

13. detsember on põneva suupiste soovitamise päev - kastanid peekonis:

14. detsembril soovitame midagi õige magusat - toskakattega piparkoogikeeksi:

15. detsember - nädalavahetuse eel soovitame midagi tõeliselt seltskondlikku, nimelt juustufondüüd:

16. detsember: valmista pühadelauale vahva verivorstipirukatest pärg:


 

17. detsembril soovitame küpsetada toredaid brownie-kuuseksesi:

18. detsember - alustame viimast pühade-eelset nädalat ühe rikkaliku ja maitsva kuuma šokolaadijoogiga:

19. detsembril soovitame rõõmsate pohladega täiendatud kanamaksapasteeti:


20. detsember - kui pühadelauda istuvad vaid täiskasvanud, siis neile on meil pakkuda üks väga ilus, hõrk ja mõnus pokaalidessert siirupimandariinide ja mascarponekreemi näol:

21. detsembril soovitame ühte lihtsat viisi, kuidas jõululauale veidi pidulikkust lisada, nimelt käbist nimesiltide meisterdamist:

22. detsember - piilume Skandinaaviasse ja valmistame seal nii populaarse martsipanipõrsa:

23. detsember - eelviimasel jõulukalendripäeval jagame lihtsat lauakaunistamise nippi. Aromaatsetest rosmariinioksakestest saab kauni "kuusepärja", millega pidulaual iga söögikoht ära kaunistada:

24. detsember on Nami-Nami tänavuse jõulukalendri viimane päev. Sel puhul soovitame kihisevat mustikajooki. Lastele tee seda limonaadiga, suurtele vahuveiniga!



Maitsvaid jõulupühi kõikidele!

Tänavust jõulukalendrit toetavad:

Loe veel:

Nami-Nami tänavuse jõulukalendri koostasid Martiina Anni ja Kaare Sova.  Hea lugeja - anna teada ja jaga pilti, kui proovid midagi tänavusest jõulukalendrist. Loosime kõikide proovijate-kommenteerijate vahel välja hulgaliselt häid kokaraamatuid! 

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.12.2017 11:42 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Piret
postitatud 26.12.2017 23:18

Meie tegime seekord jõulutähekesi (http://nami-nami.ee/retsept/2601/verivorstisuupisted). Verivorstide asemel läks käiku verikäkk, mis oli veel hästi hea ja krõmps