Jaapani köögi uusim hittroog jõuab Eestisse

Täna avab Jaapani restoranikett Tokumaru uuel Balti Jaama Turul oma neljanda söögikoha, mille menüüst leiab traditsiooniliste ramen-suppide ja sushi kõrval ka hetkel maailmas populaarseima Jaapani köögi trendihiti poke-kausiroad.

Restoraniketi Tokumaru looja ja peakoka Daigo Takagi sõnul on Hawaiilt pärit ja Jaapani köögist tugevalt mõjutatud tervislikust poke-kausiroast saanud maailmas viimasel paaril aastal tõeline hitt. “Kui traditsiooniliselt oli roa peamiseks koostisaineks marineeritud toores kala, siis tänapäeval pannakse poke-kaussi ka muud, näiteks köögivilju, tofut või küpsetatud liha,” ütles Takagi ning lisas, et avatavas Tokumarus saab iga külastaja roa meelepärastest koostisainetest ise kokku panna.

Takagi sõnul on eestlased avatud uutele maitsetele, kuid siiski on neil harjumusi, millest on keeruline loobuda. “Tahan eestlastele pakkuda võimalikult autentset Jaapani kööki, kuid olen klientide soovil siiski oma perekonna retseptidesse teinud väikseid kohandusi,” ütles Takagi. Nii leiab Tokumaru valikust traditsiooniliste Jaapani roogade kõrval ka toite, mis on menüüsse lisatud just siinseid eelistusi silmas pidades: mereandidega ramen-nuudlisuppe, toorjuustu ja baklažaaniga sushi’t ning laia valikut hõrgutisi veganitele. Klientide terviseteadlikkust arvesse võttes serveeritakse avatavas Tokumarus nii poke-kausse kui traditsioonilisi riisikausse don’e soovi korral pruuni riisi või suure salatiga, samuti on valikus munavabad täisteranuudlid.

Takagi sõnul on tema söögikohtades lisaks Eestis väga armastatud sushi’le hästi vastu võetud ka teised Jaapanis tuntud, kuid siin veel vähem levinud maitsed. Eriti toob ta esile kohalike lembuse suppide vastu. “Eestlased oskavad hinnata kvaliteetsest toorainest tehtud rammusat suppi. Seda tõestab ka meie omatehtud nuudlitega ramen’ite suur populaarsus,” sõnab kaheksa aastat Eestis elanud jaapanlane. Balti Jaama Turul avatava Tokumaru menüüst leiab nii lihaleemega ramen’eid kui ka taimseid nuudlisuppe.

Uuest söögikohast saab toitu kaasa osta, aga soovi korral nautida ka kohapeal – näiteks õdusal päikeseterrassil. Tokumaru Jaapani-pärase, rahuliku ja minimalistliku sisekujunduse autorid on Tomomi Hayashi ja Mari Põld.

Tokumaru avas oma esimese restorani 2014. aastal Tallinnas Solarise keskuses. Aasta tagasi alustas samas keskuses Tokumaru Takeaway ning müügikoht avati ka Tallinna Lennujaamas. Samasse ketti kuulub Kadriorus tegutsev Jaapani toidupood MoMo. Lisateavet Tokumaru kohta leiab veebiaadressilt www.tokumaru.ee.

Fotod: Lauri Laan

Pressiteade
postitatud 19.05.2017 18:46 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid