Soome 100 menüü

Satavuotiaan Suomen oma juhlamenu.

Meie põhjanaabri Soome 100. aastapäevaks koostati Soome välisministeeriumi algatusel spetsiaalne Soome pidumenüü, mida soovitati kõikidel soomlastel ja Soome sõpradel Soome Vabariigi juubeli puhul proovida. Pidumenüü koostasid Soome kokad Kim Palhus ja Arto Rastas ning see avalikustati 2016. aasta juulis. 

Menüü sisaldab isutekitajaid, eelrooga, pearooga ning magusrooga. Kõik käigud keskenduvad Soome päritolu toorainele ning maitsetele. Menüüd saab kergesti kohandada eri puhkudeks - nii koduköögis valmistamiseks kui ka suuremateks sündmusteks ning seda pakuti juubelile eelnenud aasta jooksul ka näiteks Soome saatkondades ja välisesindustes. 

Soome 100 pidumenüü

Isutekitajad:

Metsaseenesalat - proovi nt seda soolaseenesalatit ja paku rukkinööpidel
Suitsurääbis mädarõika-toorjuustukreemiga
Riimsoolaliha ja astelpajumoos linnaseleival
Pohlakuklike

Eelroog:

Röstitud õrnsoolatud lõhe või vikerforell tõrvasiirupi, kurgisalati, rohelise kartulisalati ja peedipüreega

Põhiroog:

Talle välisfilee, lambalihast praevorst, vürtspiprakaste, mädarõikavõis praetud porgandid ja kaeratanguga täidetud kapsarullid 

Dessert:

Brita tort (Kim Palhus & Arto Rastas soovitavad seda serveerida rabarbripüreega või hooajaliste marjadega)

Fotod: Petri Krook. Allikas: Satavuotiaan Suomen oma juhlamenu

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 06.12.2017 13:10 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid