Viking Line buffet muutus veelgi ahvatlevamaks

Nami-Nami Helsingi reporter Romi Hasa käis ja uuris, mida põnevat pakutakse süüa Viking Line'i laevadel sel sügisel. 

Alates 15. septembrist kuni 17. novembrini ootab Viking Line'i laevadel reisijaid uus buffet menüü, kus rõhuasetus on trendikatel põhjamaistel maitsetel.

Uue menüü kokku pannud tiimi juht on Rootsi kokkade koondise kapten Fredrik Andersson. Anderssoni sõnul alustasid nad koostööd Viking Line'iga, tehes laevade restoranides väikest viisi ”spioonitööd”. ”Jälgisime väga hoolega, kuidas inimesed rootsi lauas toite valivad ja võtavad,” kirjeldas Andersson. ”Meie eesmärk oli nuputada, kuidas serveerida toite nii, et buffet kogemus oleks võimalikult meeldiv ja elamusi pakkuv ning et võimalikult vähe toitu läheks prügikasti.”

Millistele järeldustele siis jõuti? Anderssoni sõnul on üks peamine muutus, mida uue menüü koostamisel on tehtud, portsude suurus. ”Kui varem võis buffet menüüs olev grillvorst olla nö standardsuuruses, pearoa mõõtu, siis nüüd on vorstid palju palju väiksemad. Idee on selles, et inimene saaks võimalikult mugavalt proovida paljusid erinevaid toite. Loomulikult võib ta soovi korral käia oma lemmikuid juurde võtmas.”

Uues menüüs on samal põhjusel ka mitmeid hõrgutisi, mis on serveeritud näiteks pisikestes viinapitsi-stiilis topsikestes. Ikka selle huvides, et kliendil oleks võimalikult lihtne ja mugav proovida võimalikult mitmeid erinevaid roogi. Vikingu buffet mitmekülgsus on tõesti klass omaette – nii ahvatleva valikuga rootsi lauda annab mujalt otsida.

Uut menüüd tutvustades rõhutas Andersson, et autentsete põhjamaiste maitsete pakkumine on Vikingu prioriteet ja seda põhimõtet on järgitud ka kõige pisemates detailides. ”Isegi maitseainete, lisandite ja kastmete puhul oleme eelistanud põhjamaiseid komponente. Näiteks – selle asemel, et lisada mõnele roale tšillit, maitsestame sinepi või näiteks mädarõikaga. Ka näiteks hummus on tehtud põhjamaistest komponentidest ja pesto ”peaosalisteks” on petersell ja põhjamaine laabijuust.

Erilise uhkusega tutvustas Andersson roogi, mis on saanud mõjutusi tema enda lapsepõlve lemmikroogadest: näiteks on ta ellu äratanud oma vanaema porgandikoogi retsepti ning viisi, kuidas vanaema küpsetas lillkapsa-vormirooga.

Viking Line'i uut menüüd testimas käies ei saanud meeldivat elamust mitte ainult maitsemeeled, vaid peab tunnistama, et toidud olid kõik ka erakordselt kaunilt serveeritud. Buffet menüü tähelepanuväärseim osa on kindlasti kalaroad ja mereannid. Oma taldrikule ahvatleva kalavaliku komplekteerimine on tehtud tõesti lihtsaks ja mugavaks.

Samas tasub kindlasti ruumi jätta ka klassikalistele pearoogadele ning mitte unustada magusa-buffet'd. Minu lemmikud magusalauas olid Anderssoni vanaema retsepti järgi tehtud, mõnusalt mahlane ja mitte liiga magus porgandikook ning soolakristallidega kaunistatud šokolaadikook.

Täismenüüd pakutakse alates 15. septembrist 17. novembrini:

 

Loe veel:

Fotod: Tuukka Ervasti. 
Nami-Nami tänab Viking Line Eesti't.

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 28.09.2017 18:01 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid