Santa Maria Tex Mex

Santa Maria valikust leiab suure hulga tex-mex-toodeid, mis pakuvad maitseküllaseid toidunaudinguid nii teravama kui ka mahedama toidu armastajatele.

Santa Maria turundusjuhi Svetlana Kuzmina sõnul on tex-mex-toidud aasta-aastalt aina menukamad ka eestlaste seas, kuna reisitakse rohkem ja tahetakse ka kodus neid maitseid järele proovida. “Tex-mex’i ühed kõige populaarsemad road on taco’d ja fajita’d.” Kuzmina lisas, et tex-mex-toidud on maitseküllased, valmivad kiirelt ning on justkui loodud pere ja sõpradega koos kokkamiseks. “Siit on kujunenud välja ka väljend tex-mex-reede – võimalus aeg maha võtta ning koos lihtsalt ja kiirelt süüa valmistada. Igaüks saab valida just talle meelepärase koostise maisitaskusse või tortillasse keeramiseks.”

Santa Maria Tex Mex tootevalik koosneb taco-kastmetest ja erimaitselistest salsadest, pehmetest ja kergelt volditavatest tortilladest (nisu-, täistera- ja maisitortillad), krõbedatest maisitaskutest, juustu- ja guacamole-dippidest, maitseainesegudest, mis annavad tex-mex-roogadele just selle õige ja autentse maitse (taco, fajita, burrito, chili con carne), laiast valikust tortilla- ja nacho-krõpsudest ning dipikastmete maitseainesegudest. Teravuse andmiseks on valikus rohelised jalapeño’d ja terav tšillikaste.

Tex-mex

  • Sõnapaari tex-mex kasutati esimest korda raudteeühenduse Texas Mexican Railway hüüdnimena.
  • Termin võeti toidukontekstis esimest korda kasutusele 1963. aastal ajalehe New York Times samanimelises ajakirjas.
  • Tex-mex’i ühed tuntumad toidud on taco’d ja fajita’d. Tex-mex-toitudes kasutatakse palju erinevaid köögivilju nt paprikat, maisi, ube, avokaadot, tomateid, aga ka erinevaid lihasid sh hakkliha, Cheddari juustu, hapukoort ning teravuse lisamiseks jalapeño’sid ja tšillit. Tex-mex-toidud serveeritakse tortillades või maisitaskutes. Põhilise maitsenüansi lisavad oregano (pune), vürtsköömen, sibul, küüslauk, koriander, laim ja erinevad tšillid.

Santa Maria soovib mõnusaid tex-mex-toiduelamusi!

Pressiteade
postitatud 20.01.2017 10:39 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid