Aneti taimsed sushid

Rahvusvaheliselt tunnustatud toidublogija, -stilist ja -fotograaf Anett Velsberg jagab Nami-Nami lugejatega taimsete sushi'de valmistamise saladusi.

See, et maailma kalavarud üha vähenevad ei ole kellegile enam üllatus. Õnneks on võimalik oma sushivajadus rahuldada ka taimse sushi näol, mis on toitainerikas, maitseküllane ning oluliselt odavam kui tavaline kalarohke sushi.

Kõige lihtsam kodune sushivariant on makirullid. Tähtis on, et sul oleks hea sushi riis (minu retsepti leiad siit), ning erinevad maitsvad köögiviljad, seened ning tofu mida sinna sisse lisada. Prae pannil seened, lisa neile Srirachat ning laimimahla ning keera rulli koos taimse toorjuustu ning avokaadoga. Imehea. Tavalisi makisi saab põnevamaks teha näiteks lisades natuke peedimahla keedetud riisile, mis muudab selle roosaks ning ka toitainerikkamaks. Sushiriisi asemel võib kasutada võib ka näiteks pruuni riisi või kinoad.

Sushi burritod on üks viimase aja toidutrende, mis on vallutanud ka minu köögi. Selle asemel, et rullida mitu väikest, rullitakse hoopis üks suur. Põhimõte on sama, mis tavalisel maki rullilgi – nori leht, riis ning kuhjaga lisandeid, kuid soovi korral võid riisi juba maitsestada sojakastmega ning lisada ka lusikatäie head majoneesi. See on ideaalne just nendele laiskadele sushikokkadele, kes ei viitsi tund aega makisi rullida ning sobivad hästi ka näiteks tööle kaasa võtmiseks.

Sushiriisist saab lisaks tavapärastele makirullidele teha ka näiteks nigirisi ning onigirisi. Mõlemad vormitakse käte vahel, kuid erinevus on see, et nigiridel käib lisand peale ning onigiridele sushiriisi sisse. Väga maitsvad on näiteks terava maguskartuli nigiri ning ka brüsselikapsa nigiri. Onigiridele on heaks täidiseks peenelt hakitud teravad seened ning, et asju veidi põnevamaks ning lapsesõbralikumaks teha võib need vormida näiteks panda või pingviini kujuliseks. Sushi võib muuta ka magustoiduks lisades riisile äädikasegu asemel veidi magustajat ning keerates sisse hoopid küpsed mango- ning maasikaviilud.

Sushiriis on ideaalne lõuend kõiksugustele aasiapärastele maitsetele, nii et tähtis on vaid ekperimenteerida ning kannatlikult sushiriisi keeta!

Loe veel:

 

Artiklit toetab Kaupmees:

Anett Velsberg
Anett Velsberg
postitatud 27.09.2016 19:32 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid