Verrine (pr. k)

Uusim kokandustrend Pariisist. Mõiste prantsuse köögist, kus 'verrine' tähistab klaasi laotud kihilist eelrooga või magustoitu ('verre' tähendab väikest 'kaitsvat klaasi'). Kokku pannakse erinevaid tekstuure, maitseid, värve ja temperatuure. Nt: * seenevorm/seenehautis/hakitud sink/peterselliželee/metsaseenepüree/kartuli-singipannkook * vaniljejogurt/vaarikapüree/maasika-pistaatsiapuru * mandariinid mündisiirupis/värsked mandariinid/piparkoogipuru * loorberimaitseline panna cotta/Mara des Bois maasikad/sidruniželee/sidrunikeeksipuru/maasikasorbee (restoran Le Salon, Pariis) * soolakaramellijäätis/šokolaadi-vürtsköömneküpsis/Madong šokolaadi jäätis (restoran Le Salon, Pariis)