paksoi

Pak choi, bok choi, hiina lehtnaeris, pak choy, baak choi, yow choy, taisai, bai cai jne - heal lapsel mitu nime. Nami-nami retseptikogus kasutatakse soomlaste eeskujul suupärasemat eestindust 'paksoi' (mitmuses 'paksoid'). Hiina lehtnaeris ehk hiina kapsas ehk paksoi (B. rapa subsp. chinensis) pead ei moodusta ning tal süüakse pakse valgeid leherootse (koos lehtedega või ilma). Aasias on ta umbes samasuguse majandusliku tähtsusega köögivili nagu meil valge peakapsas. Paksoi on krõmpsude varte ja spinatitaoliste mahedate lehtedega. Sobib nii külmadesse kui ka kuumadesse roogadesse. Seda võib praadida, hautada, wokkida. Noored paksoid on mahedama maitsega kui vanemad viljad. Kui paksoid saada ei ole, siis asendamiseks sobib spargelkapsas, lehtkapsas (wokroogades) või nt hiina kapsas, peedilehed jms. Paksoi säilib külmkapis õhukindlalt 3-4 päeva.