Tamarillo e. puutomat

Tamarillo on pärit Peruust, ent on nüüdseks levinud Lõuna-Ameerikasse, Aafrikasse, Kagu-Aasiasse ja Euroopasse. Väliselt meenutav tamarillo ploome, ent on siiski hoopis tomati sugulane. Toored tomatillod on kollakaspunased, muutuvad küpsedes tumepunaseks. Viljaliha on tumepunane, seemned on söödavad. Oranz osa on maitselt mõrkjas, punane magus. Tamarillo sobib mõrkjaks magustoiduks, kooritult puuvilja- ja aedviljasalatitesse. Koorida on lihtsam, kui tamarillo kasta hetkeks keeva vette. Tamarillopüree sobib kohupiima-, koore- ja jäätisemagutoitudesse, samuti liharoogade kastmeks. Ahjus küpsetatud tomatillod sobivad sarnaselt tomatitele lisandiks. Säilita külmas, 2-5 soojakraadi juures.