Linnaseviski

Šoti linnaseviski valmistatakse odrast, kasutades pajadestilleerimist. Šoti linnaseviskid destilleeritakse reeglina kaks korda, iiri linnaseviskid vähemalt kolm korda. Iiri linnaseviski on tavaliselt pehmema ja magusama (kuigi see pole õige sõna) olemisega kui shoti linnaseviski. Šoti linnaviskide suunatakse tavaliselt turbasuits pärast kuivatamist läbi linnaste, mis lisab šoti linnaseviskile omase suitsuse maitse. Linnaseviskid võib jagada kolmeks: * tõrrelinnaseviski (Vatted Malt või Pure Malt), mis sisaldab linnaseviskisid kahest või enamast viskivabrikust. * valiklinnaseviski (Single Malt), mis on ühe kindla viskitehase toodang, kuid erinevatest pruulimislaaridest kokku segatud, et tagada toote koosseis. * valikvaadi linnaseviski (Single-Cask Malt), mis on ühe destillatsiooni tulemus.