Kalkuniliha

Kalkuniliha on kõrge dieetväärtusega, sest sisaldab võrreldes teiste põllumajandusloomade ja -lindudega suhteliselt palju valke ja vähe rasva. Kalkuniliha on inimorganismile kergesti omastatav ning väga rikas B-rühma vitamiinide poolest ega suurenda vere kolesteroolisisaldust. Aminohappeliselt koostiselt sisaldab kalkuniliha kõiki inimesele asendamatuid aminohappeid. Makro- ja mikroelementide poolest on eriti väärtuslik maks, milles leidub palju rauda. Hele kalkuniliha on valgurikkam kui tume, kusjuures mõlema rasvasisaldus on ligikaudu sama. Kaks kolmandikku kalkuni rasvast on küllastumata ning vitamiinide ning mineraalainete koostis sarnaneb kanaliha omale. Kalkunilihas leidub pisut rohkem tsinki, rauda, kaaliumi ja fosforit, kusjuures vähesel määral esineb lisaks B-grupi vitamiinidele ka A vitamiini.