Liibanoni läätse-riisisupp Makhlouta

Üllatavalt maitsev, lihtne ja tummine supp, mis koosneb praktiliselt eimillestki. Claudia Rodeni retsept.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt sibulat

3 sl oliiviõli

2 l kana- või köögiviljapuljongit

200 g punaseid läätsesid

100 g pudru- või risotoriisi

2 tl koriandriseemneid

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

1 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid

1-2 sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Valmista esmalt krõbe sibulakate. Lõika sibulad õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis õli, lisa sibularattad ja prae tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni sibulad pehmenevad. Siis tõsta kuumust ning prae pidevalt segades, kuni sibulad on kuldpruunid ja karamellistunud. Tõsta köögipaberile tahenema.

Supi jaoks kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa punased läätsed ja pestud riis. Lisa maitse järgi pipart ning uhmris peenestatud koriandriseemned. Lase supil vaikselt podiseda 35-45 minutit, kuni läätsed ja riis on täiesti pehmed ja supp mõnusalt kreemjas. Keetmise lõpus võid veidi soola lisada.

Kui supp liialt paks on, siis lisa veidi keedetud kuuma vett.

Serveerimiseks jaota supp taldrikutele, puista peale jahvatatud vürtsköömneid ning kaunista krõbedate sibularatastega. Anna igale sööjale ka sidrunisektor, millest saab supi peale veidi sidrunimahla tilgutada.

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit!

Retsept on mugandatud Claudia Rodeni raamatust "Arabesque"

LISA KOMMENTAAR

Blondie
postitatud 02.11.2012 21:33

Tõesti ei millestki midagi! Tore tummine supp kui õues on jääkülm vihm naha vahele pugenud.

Liisa
postitatud 28.01.2013 21:13

Nii mõnus supp! Kõik koostisosad alati sahtlis olemas ning tulemus on lihtne ja maitsev :)