Hautatud küülik

Lihtne hautatud küülik porganditega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk küülikuliha

soola

musta pipart

nisujahu

50 g võid

2 tk porgandit

1 tk sibulat

3 tk küünt küüslauku

2 tk loorberilehte

4 tk kadakamarja

peotäis värsket peterselli

Valmistamine

Tükelda puhastatud küülik: esmalt lõika suure noaga koivad kere küljest lahti, siis esikäpad. Ribide juures on "õhukesed naharibad" - need lõika ka lahti. Siis lõika ribiosa lahti - seda hiljem ei söö, aga võib hautisesse maitseks panna. Lõpuks lõika seljaosa kaheks ristipidi.
Hõõru küülikutükid soola-pipraga sisse, lase 10 minutit maitsestuda. Siis veereta jahus ja pruunista rohkes võis ümberringi. Tõsta ahjupotti.
Lisa pannile tükeldatud porgandid ja sibulad ning terved küüslauguküüned. Kuumuta paar minutit, siis lisa samuti ahjupotti.
Lisa potti loorberilehed, kadakamarjad, petersellioksad. Vala potti nii palju vett, et lihatükid oleksid napilt kaetud.
Kata ahjupott kaanega ning hauta 200-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni liha ja porgandid on pehmed*.
Enne serveerimist eemalda potist "hautatud petersell" ning puista roale hakitud värsket peterselli.

* Ahju puudumisel võib roal ka pliidil tasakesi podiseda lasta - algul kaane all, viimased 30 minutit ilma kaaneta, et leem veidi pakseneks.

Retseptiidee on Maria & Roman Zaštšerinski & Igor Andrejevi raamatust "Vene köök", ent siinkohal muudetud kujul.
LISA KOMMENTAAR