Hautatud küülik

Lihtne hautatud küülik porganditega.

Nami-Nami soovitab kasutada "Reinuvaderi Pidusöök" jahutatud küülikut. Reinuvaderi Pidusöögi tooted leiate valitud Rimi ja Maxima kauplustest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Valmistamine

Tükelda puhastatud küülik: esmalt lõika suure noaga koivad kere küljest lahti, siis esikäpad. Ribide juures on "õhukesed naharibad" - need lõika ka lahti. Siis lõika ribiosa lahti - seda hiljem ei söö, aga võib hautisesse maitseks panna. Lõpuks lõika seljaosa kaheks ristipidi.

Hõõru küülikutükid soola-pipraga sisse, lase 10 minutit maitsestuda. Siis veereta jahus ja pruunista rohkes võis ümberringi. Tõsta ahjupotti.

Lisa pannile tükeldatud porgandid ja sibulad ning terved küüslauguküüned. Kuumuta paar minutit võis, siis lisa samuti ahjupotti.

Lisa potti loorberilehed, kadakamarjad, petersellioksad. Vala potti suur kruusitäis vett.

Kata ahjupott kaanega ning hauta 200-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni liha ja porgandid on pehmed*.

Enne serveerimist eemalda potist "hautatud petersell" ning puista roale hakitud värsket peterselli.

* Ahju puudumisel võib roal ka pliidil tasakesi podiseda lasta - algul kaane all, viimased 30 minutit ilma kaaneta, et leem veidi pakseneks.

Loe veel:

Retseptiidee on Maria & Roman Zaštšerinski & Igor Andrejevi raamatust "Vene köök", ent siinkohal muudetud kujul. Pildi tegi Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.12.2016 10:20

Mõnusa maitsega lihtne küülikuhautis, mida olen teinud päris mitu korda. Viimati oli laua taga sööjaid rohkem, nii et lisasin lisaks tervele küülikule veel 2 pakki küüliku kintsuliha (lõikasin need kolmeks ja lisasin pärast pruunistamist ahjupotti).

anuwintschalek
postitatud 16.12.2016 21:43

Väga isuäratav!