Ema sealihakaste

Sellisel moel valmistab sealihakastet Nami-Nami Pille ema ja Pillele see väga maitseb. :)

Head ja värsket eestimaist sealiha otse perefarmist saab osta Oma Põrsa lihapoodidest Tallinnas Mustamäe, Lasnamäe ja Nõmme turult, Rakverest Pikk tn 11 lihapoest ning Tabasalust Klooga mnt 5a lihapoest. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sealiha (nt kondita abatükk, kaelakarbonaad vms)

õli

2 suurt porgandit

1 suur punane paprika

1 suur sibul

5-7 dl vett

soola ja musta pipart

3-4 sl hapukoort

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika sealiha kuubikuteks. Pruunista suures kõrges praepannis või potis õlis. Tõsta lihatükid kõrvale.

Lisa pannile või potti tükeldatud porgand, sibul ja paprika ning prae läbi. Lisa liha uuesti pannile, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale nii palju vett, et liha oleks peaaegu kaetud. Kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel seni, kuni liha on pehme.

Enne serveerimist lisa hapukoor ning kuumuta läbi. Peale puista peterselli.

Serveeri keedetud kartulitega.

Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Marit
postitatud 23.11.2009 07:36

Väga lihtne teha ning äärmiselt maitsev. Uskuge mind, kaste viib keele alla. Soovitan julgelt teha kõik retsepti järgi, ärge üldse lisage midagi muud, ei muid juurvilju ega maitseaineid, selles lihtsas retseptis peitub suurepärane maitseelamus, ausalt!

Teele
postitatud 30.12.2009 16:05

Midagi head ja toekat veel selle aasta sisse.Sealiha asemel kastasin veiseliha; mulle maitseb lihtsalt nii rohkem.

Mr Ursula
postitatud 06.09.2010 16:34

Kõlab maitsvalt ja lihtsalt. Ehkki oma maitse järgi paneksin vist pigem 3-4 suuremat sibulat ja mõned küüslauguküüned samuti.

Dee
postitatud 03.03.2011 20:03

Oioi kui maitsev oli. Hapukoort me ei pannudki, sest ilma selleta oli nii hää ja aus maitse. :)

Hexy
postitatud 25.03.2011 13:36

Väga hea!!!

Liisi
postitatud 29.11.2012 20:34

Olen juba mitmeid kordi seda kastet teinud. Alati õnnestub.

a
postitatud 06.02.2013 14:44

Mina teen sedasi hautist:) Päris sama retsept ei ole, aga põhimõttelsiselt sama asi. Püüan kasutada ka veidi konte, et maitsele sügavust saada. Minu hautis valmib ahjus

kellu
postitatud 04.04.2013 14:57

olen ka seda teinud..äärmiselt maitsev

M
postitatud 17.11.2013 18:27

Kaua te umbes liha olete hautanud? Mul jääb kuidagi vintske, ei tea kas hautan liiga vähe siis?

Pille
postitatud 29.11.2013 15:11

M, mis lihatükki Sa kasutad? Karta on, et hautad vähe - eks see sõltub sea vanusest ja hautamise temperatuurist ja potist jne.

Liina
postitatud 06.10.2014 15:42

oli küll täitsa maitsev. kindlasti teen veel.

alustaja
postitatud 07.09.2016 17:08

Avastasin, et mul pole hapukoort kodus! Aga keegi siin ütleb, et tegi ilma. Eks ma proovi.