Kohupiimakook mustikate ja vaarikatega

Mustikad-vaarikad on klassikaline kooslus, mille jaoks me põhjanaabritel on lausa eraldi termin 'kuninganna-' (kuningatar). Siin on need kaks südasuvist marja pandud kohupiimakoogi sisse.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

85 g suhkrut (1 dl)

1 suur muna

175 g nisujahu (u 3 dl)

0.5 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

Kate:

400-470 g kohupiima

200 g hapukoort

85 g suhkrut (1 dl)

3 suurt muna

1 tl vanillisuhkrut

200 g vaarikaid

100 g mustikaid

Valmistamine

Valmista kõigepealt põhi. Selleks pane või, suhkur, jahu+küpsetuspulber+sool köögikombaini ja töötle puruseks. Lisa muna, sega veel veidi. Võta tainas köögikombaini kausist välja, suru ühtlaseks palliks ning seejärel suru kätega 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja umbes 3 cm ulatuses ka servadele.

Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja munad ühtlaseks (soovitavalt mikseriga, siis jääb tulemus kohevam).

Määri pool kohupiimakreemist koogivormi, siis laota peale vaarikad ja mustikad. Kata ülejäänud kohupiimakreemiga. Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni täidis on enam-vähem hüübinud ja pealt kergelt kuldne.

Lase enne serveerimist täielikult jahtuda - siis on kooki parem serveerida.

LISA KOMMENTAAR

Stardust
postitatud 01.08.2009 10:51

Väga hea kook, piisavalt magus, piisavalt hapukas. Seda peab küll mainima, et kui marjad olid juba peale laotud, ning uuesti kohupiimasegu valama hakkasin, siis see jooksis nii suure kiirusega koogi keskele, et kõik marjad lasid keskelt jalga ja koondusid ääre poole. Iseenesest pole ümmarguse koogi puhul muidugi vahet, kus need marjad asuvad, ent teinekord kasutaksin lusikat ja ettevaatlikkust. Muidu nägi kook lisaks kõigele muule väga hea välja ka.

Kai
postitatud 29.09.2009 16:46

Meie pere lemmik-kohupiimakook

J
postitatud 16.07.2010 18:27

Suurepärane kook! Ei ole väga magus, meile see meeldibki kuid kes eelistavad magusamaid kooke võiksid suhkrukogust suurendada või kasutada magusat kohupiima.

Hexy
postitatud 27.07.2010 15:26

Tõesti suurepärane kook!!!

Kairi
postitatud 08.06.2011 16:01

Kook osutus hiljutisel istumisel väga populaarseks ja paluti kindlasti sama retsepti järgi veel teha. Kasutasin külmutatud marju, aga sulatasin need eelnevalt üles, et kook väga vesiseks ei jääks.

M
postitatud 07.04.2012 22:57

Üks minu lemmikuid. Väga maitsev ja mahlane ning ka lihtne teha. Kasutasin marju sügavkülmast aga arvan et värsked marjad teevad selle koogi veelgi paremaks.

Kerttu
postitatud 11.08.2012 18:10

Tõesti väga maitsev kook! Ja mis peamine, väga lihtne on ka valmistada.Usun, et meie pere on uue lemmiku leidnud :)

Merit
postitatud 12.06.2013 14:28

See kook on üks minu lemmikutest! Tõeliselt hea, parajalt magus ja mahlane :)

Kadri
postitatud 16.07.2013 19:13

Noo ma loodan, et kook tuleb hea panin marju üli palju ja kook hetkel ahjus ,kohupiim küll paisunud ääreni aga vast ei tule üle ääre:) idee on hea ja koogi tellis mu kallis mees nii et eks siis saan varsti teada kas ka maitselt õnnestus:)

Renita
postitatud 18.08.2013 17:08

Kook tuli suurepärane. Maitses hästi ja püsis kenasti koos, vaatamata sellele, et serveerisin kuumalt.

Liisi
postitatud 21.01.2014 20:26

Väga maitsev. Hea võimalus sügavkülma varutud marjad ära kasutada.

Ann
postitatud 05.08.2014 16:47

Väga hea kook ka ilma vaarikateta. Mina ei suruks järgmine kord põhjataigent koogivormi servadele või ainult ainult 1,5 cm jagu. Kindlasti tuleb veenduda, et üleminekul põhjalt servadele oleks nurgas taigent peeneks surutud, sest muidu jääb nurka paks kiht nö küpsist, mida on raske süüa.

annika
postitatud 25.02.2016 00:21

Väga maitsev kook. Sai tehtud vabariigi sünnipäeva puhul. Mõtlesin algul ainult mustikakooki teha, aga kui leidsin selle retsepti, siis ei raatsinud vaarikaid ka välja jätta (mustikaid lisasin veidi juurdegi). Marjad panin otse sügavkülmast kohupiima peale ja kõik püsis paigas.Põhi jäi mõnus krõbe ja õhuke. Mulle meeldivad õhukese põhja ja vähese jahuga koogid (1 dl nisujahu asendasin ka odrajahuga).

mures inimene
postitatud 25.02.2016 11:58

kas seda peab köögikombainiga tükkideks tegema või võib ka millegi muuga segada kokku?

Pille
posted on 25.02.2016 12:26

Taina võid kokku hakkida ka noaga või siis nt sõrmede vahel pudiseks mudida.

Vandiste
postitatud 17.07.2016 12:58

Mmmmmõnus kook! Lihtne teha ja maitseb suurepäraselt. Tegin topeltkogused ning sellest tuli välja suur ahjuplaadi täis.

Reet
postitatud 06.08.2016 10:11

Eile proovisime ka siis seda kooki, kasutasin kyll hapukoore asemel Creme Fraiche (kuna meil siin välismaal on hapukoor liiga lahja) ja värskete asemel kylmi marju (peaks vist mainima, et me olime liiga elevil koogi tegemisest, et kreem läks köik peale, ennem kui avastasime et marjad ei tule peale vaid vahele, aga me jäime väga rahule, ja nägi vahva välja).

Köik kiidavad kooki, ja kes sai vöttis teise tyki ka juurde! :)