Kohupiimakook mustikate ja vaarikatega

Mustikad-vaarikad on klassikaline kooslus, mille jaoks me põhjanaabritel on lausa eraldi termin 'kuninganna-' (kuningatar). Siin on need kaks südasuvist marja pandud kohupiimakoogi sisse.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

85 g suhkrut (1 dl)

1 suur muna

175 g nisujahu (u 3 dl)

0.5 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

Kate:

400-470 g kohupiima

200 g hapukoort

85 g suhkrut (1 dl)

3 suurt muna

1 tl vanillisuhkrut

200 g vaarikaid

100 g mustikaid

Valmistamine

Valmista kõigepealt põhi. Selleks pane või, suhkur, jahu+küpsetuspulber+sool köögikombaini ja töötle puruseks. Lisa muna, sega veel veidi. Võta tainas köögikombaini kausist välja, suru ühtlaseks palliks ning seejärel suru kätega 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja umbes 3 cm ulatuses ka servadele.
Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja munad ühtlaseks (soovitavalt mikseriga, siis jääb tulemus kohevam).
Määri pool kohupiimakreemist koogivormi, siis laota peale vaarikad ja mustikad. Kata ülejäänud kohupiimakreemiga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni täidis on enam-vähem hüübinud ja pealt kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda - siis on kooki parem serveerida.

Kasutasin Valio magedat võid, Pajumäe mahedat kohupiimapastat (rasvasisaldus 12%, 470grammine pakk), Kikerikii vabakäigukanade mune, NOPRI 20% hapukoort.
LISA KOMMENTAAR

Stardust
postitatud 01.08.2009 10:51

Väga hea kook, piisavalt magus, piisavalt hapukas. Seda peab küll mainima, et kui marjad olid juba peale laotud, ning uuesti kohupiimasegu valama hakkasin, siis see jooksis nii suure kiirusega koogi keskele, et kõik marjad lasid keskelt jalga ja koondusid ääre poole. Iseenesest pole ümmarguse koogi puhul muidugi vahet, kus need marjad asuvad, ent teinekord kasutaksin lusikat ja ettevaatlikkust. Muidu nägi kook lisaks kõigele muule väga hea välja ka.

Kai
postitatud 29.09.2009 16:46

Meie pere lemmik-kohupiimakook

J
postitatud 16.07.2010 18:27

Suurepärane kook! Ei ole väga magus, meile see meeldibki kuid kes eelistavad magusamaid kooke võiksid suhkrukogust suurendada või kasutada magusat kohupiima.

Hexy
postitatud 27.07.2010 15:26

Tõesti suurepärane kook!!!

Kairi
postitatud 08.06.2011 16:01

Kook osutus hiljutisel istumisel väga populaarseks ja paluti kindlasti sama retsepti järgi veel teha. Kasutasin külmutatud marju, aga sulatasin need eelnevalt üles, et kook väga vesiseks ei jääks.

M
postitatud 07.04.2012 22:57

Üks minu lemmikuid. Väga maitsev ja mahlane ning ka lihtne teha. Kasutasin marju sügavkülmast aga arvan et värsked marjad teevad selle koogi veelgi paremaks.

Kerttu
postitatud 11.08.2012 18:10

Tõesti väga maitsev kook! Ja mis peamine, väga lihtne on ka valmistada.Usun, et meie pere on uue lemmiku leidnud :)

Merit
postitatud 12.06.2013 14:28

See kook on üks minu lemmikutest! Tõeliselt hea, parajalt magus ja mahlane :)

Kadri
postitatud 16.07.2013 19:13

Noo ma loodan, et kook tuleb hea panin marju üli palju ja kook hetkel ahjus ,kohupiim küll paisunud ääreni aga vast ei tule üle ääre:) idee on hea ja koogi tellis mu kallis mees nii et eks siis saan varsti teada kas ka maitselt õnnestus:)

Renita
postitatud 18.08.2013 17:08

Kook tuli suurepärane. Maitses hästi ja püsis kenasti koos, vaatamata sellele, et serveerisin kuumalt.

Liisi
postitatud 21.01.2014 20:26

Väga maitsev. Hea võimalus sügavkülma varutud marjad ära kasutada.

Pille
postitatud 20.07.2014 11:30

13049

Ann
postitatud 05.08.2014 16:47

Väga hea kook ka ilma vaarikateta. Mina ei suruks järgmine kord põhjataigent koogivormi servadele või ainult ainult 1,5 cm jagu. Kindlasti tuleb veenduda, et üleminekul põhjalt servadele oleks nurgas taigent peeneks surutud, sest muidu jääb nurka paks kiht nö küpsist, mida on raske süüa.