Manhattani toorjuustukook

Nami-Nami arvates parim toorjuustukoogi retsept :)

Kook on kolmekihiline - all on Digestive-küpsistest põhi, siis toorjuustukiht ja hapukoorekate. Kui soovid uhkemat toorjuustukooki, siis tee täidise osa topelt - põhja ja hapukoorekatte kogused jäävad samaks.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses). Nami-Nami soovitab siin retseptis kasutada Piimameister OTTO toorjuustu.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

8 Digestive-küpsist

50 g sulatatud võid

Täidis:

75 g suhkrut

2 muna

400 g Piimameister OTTO toorjuustu

0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut

Kate:

250 g hapukoort

2 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut

Valmistamine

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.

Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Serveeri nt värskete marjadega. Fotol olev kook on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis (valmis koogi kõrgus on 3,5 cm); lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.

NB!

  • Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!
  • Kui Sul on suurem vorm, siis siit leiad abi koguste teisendamiseks.
  • Artikkel "Nami-Nami parimad toorjuustukoogid"

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Jaanihanso Brut

Jaanihanso Brut 2014 on klassikalise šampanjameetodi järgi valmistatud naturaalne siider, tehtud käsitööna Eesti taluõuntest. Õunamahl pressitakse siidrivabrikus kohapeal ja kääritatakse esmaselt loodusliku pärmi abil. Siider küpseb enne ringikorkimist ja müügivalmis saamist pudelites mitmeid kuid, nii tekib joogi sisse elegantne mull ja kujunevad heale vahuveinile omased aroomid. Maitses on palju meeldivat puuviljasust ja äratuntavalt meie päris oma sügisõuna mõrudust. Sobib peaaegu igaks hetkeks, pidulikust peost mõnusa piknikuni. Kõige parem ikka külmalt, 8 kraadi juures keskmise suurusega valge veini klaasist.

Tootja: Jaanihanso

Merilin
postitatud 12.11.2007 15:11

supermaitsev kook tuli, nagu päris ;)

maria
postitatud 17.02.2008 19:44

tegime seda sõbrapäevaks! imemaitsev. kohandasin veidi belgia oludega: digestive küpsiste ning hapukoore asemel kohalikud spekuloosid ja 15%-line creme fraiche. nämm!! pluss võrreldes mõne teise juustukoogi retspetiga ei kohutanud see ei või ega vahukoore jne kogusega.

tinx
postitatud 30.03.2008 16:31

Mul ei tahtnud pealmine osa ära küpseda ettenähtud ajaga. Lasin pikemalt olla ja siis hakkas äärtest kõrbema. Kasutasin 10% hapukoort. Kas see on liiga vedel?

Hellioone
postitatud 10.07.2008 14:28

Sellele juustukoogile ei ole ma tõepoolest väärilist vastast leidnud - keskmiselt 2 korda kuus. Digestive'ite asemel kasutan küll hoopis kohalikke spekuloose (paiknen Belgias), suhkrut põhjale ei lisa ning vahel olen katsetanud siinsete piimalettide toorjuuste, aga jõuan alati kaarega Philadelphia toorjuustuni tagasi.

Birdy
postitatud 10.08.2008 13:25

Kasutasin tavalisi küpsiseid ja panin u 200 g, mida oli natuke palju, põhi ja ääred tulid minu jaoks paksud. Võib-olla sellepärast tundus ka kuiv, oleks tahtnud mahlasemat. Ahjus küpses isegi kiiremini kui ettenähtud aeg retseptis. Maitselt muidu väga hea, minu esimene toorjuustukook, peab veel harjutama:)

K2trin
postitatud 08.12.2008 10:21

Eile sai ka tehtud, suurendasin veel Philadelphi kogust. Sai väga ilus, hõrk ja kreemjas. Ime- ime- hea. Täna tuleb sõbranna külla, saan tõeliselt head maiust pakkuda :D

Berit
postitatud 27.12.2008 09:11

Lemmik.

Kairit
postitatud 03.02.2009 10:26

Tegin täna seda kooki...no ülivõrdes vaid kiidusõnad. Tõeliselt suussulav kook, aitäh!!!

Stardust
postitatud 07.03.2009 22:30

Absoluutselt vaimustav kook. Nii pehme, siidise ja kerge maitsega. Lisaks sellele, et koostisosi pole tüütult palju, on antud kooki väga lihtne valmistada ka.

Dagris
postitatud 27.03.2009 12:56

Naistepäevaks tehtud Manhattani toorjuustukook on suussulav, tõeliselt pehme, kerge ja siidise maitsega. Peale selle on kahekihiline kook veel ka väga kaunis! Serveeri kindlasti marjade või moosiga, need teevad koogi veel maitsekamaks ja paremaks.

Dee
postitatud 24.04.2009 13:53

Üle mõistuse hea kook tuli! Tegin 26cm läbimõõduga vormis, põhja tegin topeltkoguse küpsistega (me oleme tõelised küpsisefännid :D:D). Täidisesse panin lisaks 1 tl sidrunimahla. :) Hoidsin 24 h külmkapis, siis maitseb veelgi paremini. ;)

Virmaline
postitatud 24.04.2009 22:46

Tõepoolest hõrk suutäis! Tegin Creme Bonjouriga, ei olnud häda midagi :-) Lapsele miskipärast ei maitse, nii et saame koos mehega kahekesi nahka pista.

Terje
postitatud 03.05.2009 16:39

Proovitud ja ülimalt heaks kiidetud. Vastas täiesti kõikidele ootustele. Soovitan soojalt!

Sp
postitatud 08.05.2009 11:42

Olen pea kõik Angeelika Kangi tordiraamatu juustutordid ära küpsetanud, aga erilist muljet pole need mulle jätnud, kuidagi ei jäänud nii õhulised ja kreemjad, nüüd kui tegin seda Pille retsepti järgi Manhattanit, sattusin vaimustusse ja tõesti täpselt selline kreemjas ja pehme nagu olin oodanud.

aniitram
postitatud 28.05.2009 16:36

See on parim kook, mida elus söönud olen! :) Nii hõrk, kreemjas...nii hea... :)

Qattusa
postitatud 16.06.2009 07:37

Tuli hea, isegi väga.

Merly
postitatud 29.07.2009 14:40

Ülimaitsev kook.Proovisin toorjuustu asendada kodujuustuga (siis pole mõttet hapukoorekattet peale panna) tuli kaa vägahea.

Ullike
postitatud 30.10.2009 10:34

Sai paari pärvase vahega kahel korral tehtud. Esimesel korral kasutasin 23 cm vormi ja kook jäi antud kogustega liiga madal ja ei avaldanud üldse mingit muljet. teisel korral tegin juba 19 cm vormis ning veidi mugandasin. Philadelphia asemel kasutasin miskit Esquisa-juustu. Põhja sisse panin karamell-suhkrut. Viimane samm oli õige, kuna antud suhkur ei sula väga kergelt olid kerged suhkrukrõpsud kohati põhjas tunda ning andsid erilise nüansi. Kook oli väiksemas vormis mõnusa kõrgusega ja seega tulid kõik kolm kihti kenasti esile. Samas - kuna koogis endas on suhteliselt vähe magusust, siis seveerida soovitan kindlasti mõne magus-hapuka kastmega. Kuna see on kergemini valmistatavaid juustukooke - siis ilmselt satub kunagi veel minu lauale.

Piparkoogi-Pille
postitatud 14.12.2009 17:18

Tegin täna seda ülikiidetud kooki. Pean pattu tunnistama, et lisasin soovitust natikene rohkem suhkrut kuid koogi valmimisel osutus see siiski ülearuseks kuna kook oleks ka ilma selle pisukese lisata piisavalt magus tulnud. Kuna see oli minu esimene toorjuustukoogu katsetus siis ühe asjaga panin siiski mööda. Ma ei leidnud siit kommentaaridest millisel ahjuprogrammil teised seda kooki küpsetasid. Kuna olen enamasti kookide valmistamisel kasutanud pöördõhku mis jätab koogid sellised mõnusalt õhulised siis nii tegin ka seekord. Pöördõhk aga küpsetab koogi tiba varem valmis kui ettenähtud küpsetusaeg. Seega sai minu toorjuustu kiht vist liialt kaua ahjusooja ja muutus seetõttu pigem kohupiimaks. Järgmisel korral siis targemad.

T
postitatud 28.12.2009 14:05

Minul juhtus sama asi, et võtsin ahjust välja kohupiimakoogi. Huvitav, milles võiks olla probleem ja mida alesti teen... Veidike vahustan segu ka miksriga, sest Philadelphia juust on muidu nii kõva, et muna on väga raske sinna sisse segada.

katsetaja :)
postitatud 31.12.2009 22:35

nii vähe kui ma olen neid kooke teinud, siis see on parim olnud :) muidugi tegemise käigus läksid kõik nõud kasutusse.. :)) aga see oli seda väärt, SUPER tort!

cook
postitatud 09.01.2010 18:07

tegin seda kooki säästu lahjast kohupiimast(4 pk) ja põhjaks kasutasin 1 pk Kalevi tavalisi küpsiseid.Teised koostisosad duubeldasin. Serveerisin maasikapalsamiga.Väga väga hea!!!!

ananga
postitatud 19.01.2010 17:44

muidu oleks vist väga hea, aga ette nähtud ajaga ta ei kypsenud mul läbi ja jäi liiga vedelaks.. oleks pidanud kauem ahjus olema.. nädalavahetusel proovin uuesti.

Liina
postitatud 23.02.2010 15:40

Mina tegin ka kooki, tegin suuremas vormis, jäi madal aga väga maitsev!! Täna plaanin uuesti teha, aga seekord kavatsen peale teha veel vaarikad ja vaarikatarretise, et siis nagu vaarika-toojuustu tort! Ülihea retsept muidu!

Aleksandra
postitatud 05.04.2010 18:59

Nii hea tort!!! Olen seda mingi 3 kolm korda teinud ja kindlasti üks lemmikumaid! :)

Helen
postitatud 29.04.2010 16:46

Super hea kook ja ihtne valmistada. Lausa keele viib alla. Kõik sõbrad, kes on seda söönud, on kooki taevani kiitnud.

Monika
postitatud 10.05.2010 21:28

Klassikaline ja hea, kuid minu meelest leidub ka paremaid juustukooke:)

Ahvtor
posted on 12.03.2016 14:14

Teinekord pane link ka juurde, milline retsept parem on :)

kokkaja
postitatud 19.05.2010 17:51

olen mitmeid kordi seda kooki teinud, tõesti superkook - nii hõrk, pehme ja kreemjas, sõna otseses mõttes sulab suus! :P täna tegin ka seda, aga miskipärast tainas ei jäänud mitte vedel ja ühtlane nagu tavaliselt, vaid kiskus kohutavalt tükki.. (munad ja toorjuust olid toasoojad, samuti mikserdan koosisosad alati korralikult läbi). Keegi ehk oskab kommenteerida, miks nüüd nii juhtus? :(

aga
postitatud 23.01.2012 16:29

vanilliekstrakt - seda pole veel poest leidnud, aga kuidas peaks doseerima tavalisi Santa Maria vanillisuhkrut või vanilliinisuhkrut või mis vahe neil peale hinna üldse on?

julli
postitatud 22.07.2010 21:47

mina teen täna kolmandat korda manhattani juustukooki, sest see on endiselt mu mehe lemmik, ning homme ämm tulemas, saab temagi siis proovida. mu koogivorm peaks olema ca 23 cm-i. toorjuustu panen topeltkoguse, samuti mune ja suhkrut, ning ahjus lasen ka ca 10 min kauem olla. öö läbi lasen seista. tuleb ülimalt hea ja suur suussulav kook.

Karolin
postitatud 23.10.2010 22:32

Tõelisetlt hea! Tõesti super, super ja veelkord super.. Tuli ilusti välja, ega jäänud üldse vedel vms, mõnusalt kreemjas. Üks mu vendadest, kes muidu toorjuustu ei söö, (enda arust, tunnistasin üles, et kasutan toorjuustu tihti nii soolaste kui ka magusate toitude puhul :D ) maitses ka tüki ja küsis veel juurdegi ja ütles, et väga hea sai, nii et ma olin ülirahul muidugi :D Lausa nii hea, et pistaks terveinisti üksi kõik nahka, ei tahaksi teistele anda (A)

Kokkaja
postitatud 08.11.2010 12:08

Täiesti super kook!!!

Marge
postitatud 23.11.2010 12:29

Kasutasin Farmi toorjuustu. Väga hea kook :) Lasin ööpäeva veel külmkapis seista. Enne serveerimist kaunistasin astelpajumarjadega. Kindlasti teen seda kooki veel.

mari
postitatud 30.12.2010 09:06

küsimus kust seda vanilliessentsi saab tartus? sōbra selveris ega rimis ei olnud.. ja kas seda millegagi asendada saab, kodus on vanillikaunad olemas nt. kiire, täna vaja kooki lauale ja ülejäänud koostisosad olemas

mari
postitatud 30.12.2010 09:10

vabandust, ekstrakti - ju siis see oligi probleem - otsisin vale asja taga!

deeve
postitatud 31.12.2010 09:27

Kuna minu ahi on veidi laisavõitu, siis küpsetasin 200-kraadises ahjus 30 minutit. 8 minutit enne küpsemisaja lõppu lülistasin paariks minutiks sisse pöördõhu, siis jälle tavarežiim, viimane minut ka pöördõhuga. Kartsin, et sisu jääb vedelaks, aga sai just paras. Uskumatu, et hapukoorekiht võib nii maitsev olla. Soovitan kõigile:)

Jaanikaant
postitatud 26.01.2011 13:29

Tõeliselt kreemjas ja hõrk juustukook, mis kuulub kindlalt minu lemmikute hulka- koogi jaoks ei jätku lihtsalt kiidusõnu. Kohustuslik maius kõigile juustukoogi sõltlastele. Selline kook kaunistab kindlasti igat peolauda. Serveerimisel võid kasutada lisandina erinevaid marju, näiteks maasikaid, mustikaid või vaarikaid.

Jane
postitatud 05.02.2011 13:01

Üks lemmikutest toorjuustukookidest, tõsiselt maitsev. Soovitan lisada ka koogi sisse näiteks kirsse (või mustikaid jne), mida ise ka tegin, lisab maitset!!! Tehke järgi ja te ei kahetse...Mina panen tavaliselt terve paki diestive küpsiseid, sest mida paksem põhi seda maitsvam jälelgi on!

Mari
postitatud 24.02.2011 16:06

See on kindlasti üks parimaid kooke, mida ma iial teinud olen. Teistele inimestele on väga meeldinud, seetõttu suurepärane igaks tähtajaks. Samas on väga lihtne teha :)

Betty
postitatud 12.03.2011 00:23

Väga-väga hästi tuli välja ja maitses väga hää!Kasutasin Farmi toorjuustu ja mõne küpsise panin rohkem.

Küsin
postitatud 04.04.2011 20:13

Kui kasutan vanilliessentsi, siis kas kogus on sama, mis ekstraktil?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 05.04.2011 09:17

Jah, essentsi võtad samapalju.

Vike
postitatud 06.05.2011 12:48

See kook on ülisobilik selleks hetkeks, kui tunned et soovid midagi väga patust. Külalistele pakkuma ei hakka, sest me mehega kahekesi sööme hea meelega terve tordi kahekesi ära :D.

Miisu
postitatud 07.05.2011 17:29

Mul suur mure. Käisin täna kolmes poes ja ei leidnud vanilliekstrakti. Kas keegi teab kas vanillisuhkur ajab ka asja ära? Suur aitähh, kui keegi vastab :)

marasafin
postitatud 22.06.2011 14:10

Olen seda kooki korduvalt teinud ja meie peres väga populaarne. Põhjas kasutan valge suhkru asemel pruuni, muidu mingeid muutusi retseptis ei tee. Vanilliekstraktina kasutan Rufi võivanilliekstrakti. Proovisin ükskord panna vähem suhkrut täidisesse, sest enamasti vähendame alati natukene suhkrukogust, kuid kook tuli väga hapukas. Nüüd oleme teinud selle retsepti järgi ja tõeliselt hea! Koogi peale oleme pannud nii värskeid maasikaid kui ka maasikamoosi, kuid ausalt öeldes on moosiga parem.

marasafin
postitatud 22.06.2011 14:12

Unustasin öelda,et Philadelphia asemel olen kasutanud ka Farmi toorjuustu. Tunda on (vist) kerget maitsevahet, kuid kook pole see-eest halvem!

kalake
postitatud 13.09.2011 15:16

Vanilliekstrakti saab nüüd Marks & Spencer poodidest! Olen ise alati Kristiine keskusest ostnud. Olin vanasti hädas paljude retseptidega, kus seda vaja läks - nüüd saab meil poest seda :) Väike pudel maksab ca 80 krooni. Asja ajab päris hästi ära ka Meira vanillisuhkur, see on pruunimat värvi ja õigema vanilli maitsega. Müüakse silindrikujulises kollakas topsis.

Kris
postitatud 17.09.2011 19:40

Tere. Kook praegult toorjuustkihiga ahjus. Hoian pöialt, et põhi ikka ühes tükis oleks. Kahjuks ei olnud kodus võid, pood kaugel. Segasin vähese õliga ja vajutasin põhja.

katrin
postitatud 20.09.2011 11:36

Mul on koogivorm 26cm läbimõõduga! Et kook ikka piisavalt kõrge tuleks, kas peaks kogused kahega korrutama??? Ja kaua siis küpsetada?? Tänud, kes oskab aidata!

Pille @ Nami-Nami
postitatud 21.09.2011 13:24

Ma teeks põhja 1,5 kordselt ning katet kas 1,5 või 2 x rohkem. Hapukoorekatet taas 1,5 x. Küpsetaks veidi madalamal temperatuuril ja veidi kauem :)

katrin
postitatud 25.09.2011 19:40

Tegin siis 26cm läbimõõduga vormis! Kõik kogused panin topelt aga küpsetasin sama kaua, kui siin retseptis kirjas! Tulemus: VÄGA HEA :D

Dinnu
postitatud 25.10.2011 17:37

väga tore, et selle koogi sisse käib vähe komponente ja tulemus on imemaitsev. jääb kindlasti minu repertuaari. 26cm läbimõõduga vormis küpsetamiseks võtsin põhja kogused 1,5x ja mõlema täidise kogused 2x. kook tuli kõrge, nii, et mu 26cm vorm oli ääreni täis. küpsetasin 20 kraadi madalamal temperatuuril ning 20 minutit kauem ja tulemus on super. kindel soovitus!

Dinnu
postitatud 25.10.2011 17:38

...vabandused, 170 C juures küpsetasin siiski, mitte 160C ja küpsemisaeg oli 55 minutit.

Maali
postitatud 22.12.2011 17:03

Kasutage Tere toorjuustu! Viimasega tuli veel maitsvam. Kiitus eesti juustumeistritele.

vinc
postitatud 21.02.2012 08:15

Aga kuidas teha maasika-mündisalsat palsamiäädikaga?

Hanna
postitatud 18.03.2012 19:10

Super maitsev+lollikindel retsept, millega onnestub koogitegu ka esimese korraga!

Gretithy
postitatud 07.04.2012 12:40

See on ainus kook, mida mu abikaasa palub veel ja veel teha. Välja tuleb alati ning tõesti lollikindel kook, mida on ka kõik külalised alati väga kiitnud ja imestanud, et täitsa ise tehtud.

Kätlin
postitatud 12.04.2012 11:11

Väga huvitav kook,mis kisub pilgu ja maitsma.Lisasin täidisesse ka valget šokolaadi ja sai imehea!koorekiht reageeris väga üllatavalt minujaoks,mis andis kauni läike hõrgutisele.See magus Lõhn,mis ahjust tuleb,vallutab meeled.Järgminekord hoian aga oma äkilises gaasi ahjus veidi vähem! Suured tänud autorile!Kindlasti on see kook armastusest! :) Soovitan väga!

Mallu
postitatud 11.05.2012 08:45

Ausalt öeldes ei oska ma üldse küpsetada. See oli minu kolmas üritus elus midagi küpsetada. Ja kui mu mees seda maitses, siis tegi suured silmad pähe, et mis mõttes nii hea. Ühe sõnaga tahtsin öelda seda, et ülimalt kerge on seda kooki teha. Ja pealegi veel nii hea maitse.

sander
postitatud 01.06.2012 23:22

Retsept on väga hea koogi kohta, kuid kõik kogused võiks olla samades mõõtühikutes.

anni
postitatud 03.06.2012 12:25

imehea ning kreemine kook. suhkrut võib toorjuustukihti isegi veidike vähem panna, kui väga magusalembene pole.

Kats
postitatud 17.06.2012 20:38

Mis on need kogused dl ühikutes?

soiree
postitatud 11.07.2012 09:42

3* SUPER. Mina põhja sisse suhkrut ei pane, muus osas tegutsen täpselt retseptis antud juhiste järgi.

Kristiina
postitatud 13.08.2012 11:10

Kindel lemmik! Tegin 24 cm läbimõõduga vormis. Jäi mõnusalt madal ning kadus kahe peale nagu lupsti, nii et kui plaanis suuremale seltskonnale pakkuda, saaks igaüks ilmselgelt liiga vähe maiust :) Kaunistasin värskete maasikate, vaarikate ja mustikatega.

Koopatibi
postitatud 14.09.2012 13:45

Tegin 28 cm vormis. Võtsin topelt koguse põhja aineid ja topelt hapukoort, täidise kogused korrutasin 2,5-ga. Küpsetasin 170-kraadises ahjus pea tund. Ilus suur kook tuli, umbes 5 cm kõrge, täpselt parasjagu :)

.
postitatud 23.09.2012 12:59

Mis te arvate, kas sobib hapukoore kohupiimga asendada? Ma mõtlen just, et kas asendades tuleks siis küpsetusaega muuta näiteks?

Mirya
postitatud 25.09.2012 10:35

Kasutasin 18cm koogivormi. Põhjaks läksid Selga šokolaadiküpsised, suhkrut juurde ei lisanud. Hapukoorekihi sisse läks 2spl asemel 2 tl suhkrut. Kook sai väga hea!

Karina
postitatud 01.11.2012 16:02

Super heaaaa kook ikka!Ei väsi seda küpsetamast ja söömast :-))

Mirya
postitatud 07.11.2012 11:51

Proovisin seda kooki ka 26cm koogivormiga küpsetada. Põhja aineid võtsin 1,5x, täidise ja katte aineid 2x. Küpsetasin 55 min 170 kraadises ahjus. Endiselt sama maitsev! :)

soiree
postitatud 31.12.2012 21:11

See kook on minu firmamärgiks kujunenud. Olen kasutanud ka milka šokolaadist toorjuustu (1/4 toorjuustukogusest). Oi, küll oli maitsev.

Katre
postitatud 05.01.2013 13:03

Kui tahaksin ise ka sellele koogile põhja teha, siis millist retsepti peaksin kasutama? Ise mõtlesin, et ehk teeks muretaigna, kuid jätaks selle pudiseks ning küpsetaks selle enne pealse panemist ahjus ära.

Eneli
postitatud 17.01.2013 19:57

Nii, mul praegu 26 cm läbimõõduga koogivorm ahjus. Kogused panin kõik topelt ja küpsetan ka siis 170 kraadiga miski 55 mintsa nagu eelpool mainitud. Kook tuleb homseks 10ndaks aastapäevaks meile mehega, nii et, loodame parimat :D

Helena A. @ FB
postitatud 21.01.2013 12:01

Lisasin toorjuustule veel 4 cl Bailey's Irish Cream'i. See andis koogile mõnusalt kreemise maitse.

Pille B @ FB
postitatud 21.01.2013 13:11

Hapukoore asendasin valge shokolaadiga ning törts laimi mahla juustusegule :) Olen proovinud ka teisi variante juustukookidest aga just see toorjuustukook on kõige maitsvam ja puhtaima maitsega.

Lia
postitatud 30.01.2013 00:06

Kas see toorjuustukiht kuidagi kuiv ei jää kui teha ainult munaga? muidu lisatakse sinna sisse hapukoort või rõõska koort lisaks munadele et ta jääks kreemjam.

Anette G
postitatud 02.02.2013 21:27

Proovisin ka siis täna teha ja väga maitsev tuli :) Hea, soovitan :)

mustankin
postitatud 10.02.2013 19:35

On õhuline ja hea maitsega ja mahlane.

Merlin
postitatud 06.04.2013 00:03

Absoluutselt alati kõik sulavad!

Rebane
postitatud 07.04.2013 19:56

tegin 24-cm vormi, põhjakogus sama, täidist 1,5 kogust. Kasutasin Philadelphia full-fat toorjuustu. Väga ilusa kõrgusega tuli ja kõik kiitsid! Ahjus oli 170 kraadi juures ja sutsu kauem kui retseptis. Kuna kartsin, et kook tuleb liiga magus, panin täidisesse veidi vähem suhkrut. Oleks pidanud õige koguse panema, sest serveerisin kooki maasikatoormoosiga, mis oli päris hapu. (blenderdasin külmutatud-sulatatud maasikad ühtlaseks). Sööjad aga kõik arvasid, et väga hea oli ja ei oleks midagi teistmoodi teinud.

Kats
postitatud 25.04.2013 10:56

Shuuuuuper retsept! Juba mitmendat korda teen.

Milkaaa
postitatud 26.04.2013 22:41

Mina kasutan milka sokolaadi toorjuustu ja natuke tavalist ka :) Ma ütleks, et super heaaa !

Hea kook !!!!
postitatud 28.04.2013 09:49

Super kook muidu aga need digestive küpsiseid ma panin ka aga ainult rohkem sest mul ei katnud tervet vormi ära ;/

katsetaja
postitatud 12.05.2013 14:11

Kogustest rääkides, kui aluseks võtta 20cm vorm, siis 22cm vormi läheb 1.2x, 26cm 1.7x ning 28cm vormi 2x rohkem lähteaineid. Sel juhul peaks jääma koogi paksus samaks. :)

Maitsev
postitatud 01.06.2013 10:23

väga maitsev toorjuustukook ei ole paremat kooki söönudki , nüüdsest minu lemmik kook toorjuustukook :))

kasutajanimi24
postitatud 08.06.2013 23:23

Kuna olen varem teinud toorjuustu kooke palju, siis mingisugust erilist vaimustust ei tekkinud. Hea on ta küll, kuid mitte parem kui teised toorjuustukad. Samuti tegin pealmise koguse suurema.

krista
postitatud 30.06.2013 22:16

Mina lisan tavaliselt keskmise, toorjuustu kihi sisse kas vaarikaid või maasikaid ja kogu koogi katan pealt šokolaadi tükkide vms. Vägaväga maitsev:)

Mirya
postitatud 22.07.2013 20:03

Kook, mida palutakse nüüd igal pidupäeval minul kaasa teha. Viimasel ajal olen hapukoorekatte teinud nii, et ei küpseta seda, vaid määrin kreemi veidi jahtunud toorjuustutäidisele peale ja panen külma tahenema. Meeldib rohkem.

gee
postitatud 13.08.2013 23:55

väga hea! lisasin ka laimimahla toorjuustusegule ja koogi katsin jahtununa kuluurmustikate ja maasikatega - olen väga rahul!

kadi
postitatud 23.08.2013 14:52

fantastiline!

:)
postitatud 05.12.2013 16:06

olen ka seda kooki teinud, väga maitsev. Aga nüüd mul küsimus selline, kas seda kooki võib ka sügavkülmutada? On keegi proovinud?

Evelin
postitatud 07.01.2014 15:03

Minu esimene katsetus toorjuustukooki teha. Kasutasin Farmi köögitoorjuustu ja vanilliessentsi asemel Fazeri vanillisuhkrut. Väga maitsev kook, eriti veel järgmisel päeval, kui see pikemalt külmas on seisnud. Lisaks sellele on seda ka väga lihtne teha. Soovitan! :)

Katrin
postitatud 11.01.2014 17:03

Kuna kook on vastupandamatult hea, mõtlesin teha natuke suurema. 30cm läbimõõduga vormis. Kas keegi on nii suure vormiga teinud? Kui kogused topelt panna, kas siis ok või jääb liiga madal?

Laura
postitatud 20.01.2014 19:14

Tegin esimese korraga 30cm vormi, tuli väga madal. Aga ülimaitsev sellegipoolest! :) Järgmine kord kahekordistangi kogused.

E.
postitatud 01.02.2014 16:21

Tuli lõplikult ahjust välja ja läks jahtuma. Põhja panin veidi rohkem küpsiseid, kuna vorm suurem. Toorjuust oli valmis ostetud juba ja segasin valmis esimese kihi, siis otsustasin, et liiga vähe seda ikka ja läksin poodi juurde ostma juustu. Tegin topeltkoguse siis. Kooki hoidsin mõned minutid kauem ahjus, aga ta tundub nii vedel, kas ta seistes läheb pisut tahkemaks ikka? Ahjust enam kauem poleks hoida saanud, hakkas pealt pruuniks muutuma juba. Lõhn on hea, ootan juba proovimist!

Johanna 14 a.
postitatud 01.02.2014 19:53

Väga hea,just lõpetasin tegemise.Lõhnab hästi ja maitseb veel paremini.Minu esimene toorjuustukook,aga tuli väga hästi välja!

A&A
postitatud 14.02.2014 20:20

Väga maitsev kook. Nagu lumi!

Mariliis
postitatud 01.03.2014 17:36

Super hea kook :) Tegin täpselt retsepti järgi ja tuli väga hästi välja!

ly
postitatud 19.04.2014 21:39

tahtsin siin kellegi kogemustest teada,et kas kypsetada 25 v6i 30 minutit, kuna 5 minutit teeb ka erinevuse

Piret
postitatud 09.06.2014 01:13

Tegin ka seda kooki, tänud retsepti eest! Eile tekkis nelipühade ja ilusa pühapäeva puhul tahtmine midagi head küpsetada. Ma pole varem juustukooki teinud, kuid paljude retseptide seast valides otsustasin selle kasuks siin. Ja pettuma ei pidanud :) Jagan siinkohal mõningaid tähelepanekuid: KOOGIVORM- tegin hoopis klaasist ümarasse ahjuvormi (milles muidu teen kartulivormi jms). Küpses kenasti. lahti lõikan noaga ja koogi väljatõstmiseks kasutan suuremat lamedat lusikat - kook püsib kenasti koogitükina ja ka põhi hoiab koos. Vaid välimine serv hoiab allapoole kaardu :P AHI/ KÜPSETAMISE AEG - küpsetasin gaasiahjus, kus temperatuure ei näita. St tunde järgi. Ja kartes, et äkki jääb tooreks, siis hoidsin toorjuustukihiga kooki ahjus kauem, u 35..40 min. Siin keegi ülevalpool küsis, et tal läheb kohupiimaseks - läks ka mul veidi (ääre poolt). Nagu aru saan, siis seetõttu, et temp oli vast siiski õige, kuid koogi tekstuuri mõjutas aeg - nagu vahukoore puhulgi - mida kauem mikserdada, siis läheb tihedamaks/ võiks. Siidisema ja suus sulavama tulemuse saavutamiseks kindlasti jälgida, et kook liiga kauaks ahju ei jääks. VÕI PÕHJAS - kasutasin etteantud määral võid. Põhi sai üsnagi rasvane. Tundub, et rasvainet võiks täiesti vabalt vähem kasutada. HAPUKOOR - keegi küsis ka hapukoore % kohta. Mina kasutasin 10% ning pealmine kiht on igati mõnus. Omalt poolt soovitan lasta koogil kindlasti kindlasti jahtuda + külmkapis seista, vähemalt tunnike tundub optimaalne. Supertulemus, head maiustamist!

Piret
postitatud 09.06.2014 01:21

Ja lisan veel oma eelmisele kommentaarile juurde - söömise ajal täiesti tundsin, et mündi maitse sobiks siia ideaalselt. Tekkis kohe nagu maitseaisting, et tahaks midagi sellist juurde. Ja kui nüüd retsepti otsast lõpuni üle lugesin, siis ka autor oli oma koogile lisandiks valinud maasika-mündisalsa palsamiäädikaga - mis tundub olevat ideaalne. Head jätkuvat isu!

Sirts
postitatud 10.06.2014 17:38

Mina lisan juustule ka natuke apelsini/sidruni mahla ja koort:) Sobib väga hästi. Ja ka gluteenivabade küpsistega tuleb hästi välja:)

h
postitatud 13.06.2014 17:20

olen ka kaks korda seda juba teinud ja tõesti väga hea. Mehe uus lemmik :) koos toormoosiga on eriti hea!!

KatHel
postitatud 28.06.2014 21:27

Tervist, oleme sulgpallurid :) Tegime seda kooki, tulemust veel ei tea, aga tundub hõrk ja kreemjas. Oleme noored ja mitte kogenud kokad, aga andsime endast parima. Loodame, et tuli hea kook, varsti laseme maitsemeeled valla, NÄM-NÄM. Tervitame oma vanemaid.

Monika
postitatud 01.09.2014 15:28

Tõesti imehea kook. Teen kindlasti veel ja veel :)

Lisett
postitatud 25.09.2014 22:09

See oli parim juustukook mis ma valmistanud olen vist. Sulas suus lihtsalt.

Soolanemaasikas
postitatud 08.11.2014 18:17

Väga maitsev ja ülimalt lihtne valmistada. See retsept on nüüdseks ületanud riigipiiri ja levib hirmsa kiirusega :) Minu soomlastest naabrid sõid kooki minu lapse sünnipäeval ja palusid retsepti, et oma lapse sünnipäevaks ka seda valmistada. Nüüd olevat nad jaganud retsepti ka oma sugulastele ja need omakorda omadele. Ainult, et nende seas on see levinud kui Eestin juustokakku:). Hoolimata sellest, et neile selle Briti päritolu kohta rääkisin.

.
postitatud 21.12.2014 20:53

Väga hea ja lihtne kook! Minu uus lemmik.

maama
postitatud 16.01.2015 12:41

Mina ütleks, et minu 23cm vormi jaoks jääb küpsisepuru väheks. Toorjuustu võiks ka suts rohkem olla (nt lisada veel 200g pakk juurde).

Juuli
postitatud 09.03.2015 17:42

Küpsiste koguse kahekordistasin, see kaheksa küpsist on ülivähe. Kui maitseb paksem põhi, võib isegi rohkem panna kui 16. Ja kindlasti tasub tõsiselt võtta (kahjuks retseptis kõige viimaseks jäetud) lauset selle kohta, et toorjuust peaks olema toaoe, sest muidu tõmbub klimpi. Tõesti tõmbub ja on sedasi üsna vastik. Küllap on asjal potentsiaali, aga lemmikkoogiks see ei saanud. See juustusus on ka minu maitsele natuke liiast - raske kook selline. Võiks ehk pisut õhulisust mingil viisil sees olla.

Mariliis
postitatud 23.04.2015 17:32

Kasutasin ka rohkem küpsiseid põhja tegemiseks. Kook tuli küll ülihea! Soovitan! :)

Suskamuska
postitatud 08.05.2015 22:01

Kas see võib ka terve oo jahtuda oma toas

Piibe
postitatud 08.05.2015 23:10

Juuli - õhulisust ja kergust saad, kui lisad täidisesse natuke vahukoort, asi hoopis teine kohe :)

aaa
postitatud 20.05.2015 14:45

Sa KÜPSETASID juustukooki? Peast natuke lihtne oled?

Annika
postitatud 28.05.2015 22:31

Super hea.Kerge valmistada,tulemus viib lihtsalt ;keele alla;! Lisasin veel natuke ricottat. Soovitan jätta ahjupanni küpsetusvormi alla,sest sealt imbub natuke vedelikku mis tekitab suitsu:)

Jonna
postitatud 11.06.2015 14:36

Vedelikki imbub ainult siis kui vorm ise pole korralik !

Keret
postitatud 03.08.2015 12:59

Supper hea kook on !!! :)

Merlin Adomaitis
postitatud 01.09.2015 07:21

Tere.Täna minu sünnipäeva hommik,kohe hakkan jälle võluma sedasama tõeliselt hõrku kooki,et külalisi rõõmustada.Teen sisu alati topelt koguse.Suur tänu selle retsepti eest!

Pille
posted on 01.09.2015 08:26

Palju õnne, Merlin! Loodetavasti kook õnnestub hästi ka sel korral :)

Reet
posted on 18.09.2015 21:56

Just praegu ahjus. Väga maitsev kook, teen Nami Nami retsepti järgi juba mitu aastat. Siiani pole tüdinenud ei mina ega sõbrad.

tuulika
postitatud 23.09.2015 07:57

Mis võiks olla kogused ja küpsetusajad 24 cm ja 26 cm vormile? Tahaks täpne olla, kuna teen sünnipäevakoogiks :)

Pille
posted on 23.09.2015 17:12

Tuulika, loe siit: http://nami-nami.ee/uudis/kuidas_kohandada_retsepti_suuremalevaiksemale_kupsetusvormile :)

tuulika
posted on 24.09.2015 14:18

Tänan väga! Aga mis võiks olla küpsetusajad vastavalt 24 ja 26 cm vormipuhul? :-o

Pille
postitatud 25.09.2015 19:34

Väga maitsev kook tuli välja!:)

Katrin
postitatud 23.10.2015 13:03

Mure! Olen seda kooki teinud juba palju palju kordu aga.. viimased kaks korda on koogivormi vahelt hakkanud välja ajama. Just nagu võid. Millest võib olla? Kas lihtsalt vorm vana ja välja vahetada või mis ma valesti võin teha? Tänud kes aidata oskavad

Pille
posted on 23.10.2015 13:23

Katrin, ilmselt on vormis viga. Kas Sa seda varianti oled proovinud, et asetad põhjale suure küpsetuspaberilehe ja siis selle rõnga peale, nii et paber jääb korralikult "tihendiks"? Siis äkki pääsed esialgu vormi äraviskamisest. Kui ei aita, siis tuleb uus koogivorm osta!

Katrin
posted on 23.10.2015 14:26

Ma nii panengi selle küpsetuspaberi. Eks siis koogivorm lihtsalt oma aja ära elanud. Ostan lihtsalt uue ja proovin kohe täna uuesti teha :)

Ea
postitatud 23.12.2015 18:34

Ku lisada rabarbereid?

helina
postitatud 29.12.2015 19:39

proovisin esimest korda päris maitsev tuli

mann
posted on 29.12.2015 19:40

ära valeta

Grete
postitatud 29.12.2015 20:50

Tegin täna teist korda, tuli välja imehea nagu eelmine kordki, kuid nüüd panin täidisele lisaks kaks purustatud banaani, mis mul oli vaja kuidagi ära kasutada, kuna need olid juba pehmeks läinud. Ja pean ütlema, et banaan annab väga hea maitse juurde.

Karoliina
postitatud 13.01.2016 15:49

Olen tõeline juustukoogi fänn ning see oli mu esimene isetehtud juustukook. Imehea tuli, läks küll kooli müügiks aga terve kook osteti ära ja sain ise ka väikese tükikese proovida. Soovitan soojalt umbes 10 minuti juures keerata temp. 160C, siis tuleb kook mahlasem ;)

Helina Tsirel
postitatud 25.02.2016 12:06

Tegin seda just üle-eile ja viis keele alla :)

Virgo
postitatud 29.02.2016 18:39

Mis võiks olla küpsetusajad kui tahan kasutada 26 cm vormi?

Paksu
postitatud 13.03.2016 17:20

Kuna mul kodus Digestive küpsiseid ei ole, kas siis tavaliste küpsistega ajab kah asja ära?

Karoliina
posted on 21.03.2016 17:16

Kõik küpsised sobivad ;) Olen ise ka teinud Selga küpsistega

Herta
postitatud 12.04.2016 16:16

Tahaks teha, kuid sooviksin teada, Kui kaua teil läks koogi valmistamiseks kokku?

Kristiina
postitatud 18.08.2016 18:56

Väga-väga maitsev :)

prääka
postitatud 28.08.2016 19:11

Palju see grammides teeb - 8 Digestive küpsist? Naljakas, et retsept eeldab mingit kogust aga grammides ei ole täpsustatud.

Pille
posted on 28.08.2016 21:37

1 Digestive küpsis kaalub u 15-16 grammi, nii et vaja on umbes 125 g küpsiseid.

Kerli
postitatud 02.10.2016 14:35

Lemmik kook! Ise lisan tavaliselt alati natukene fariinsuhkurt põhjale ja peaaegu alati teen peale natukene hapukama vaarikatarretise tasakaalustamaks seda magusust. Super.
Olen teinud nii väikesi koogikesi kui ka ahjuplaadi suuuruseid torte.

kokkaja
postitatud 22.10.2016 16:24

Väga-väga hea toorjuustukook. Põhjaks lisasin mõned küpsised rohkem (ja seega ka natuke rohkem võid) kui retseptis ette nähtud, sest meile meeldib paksem põhi ja toorjuustu-hapukoore kihi vahele määrisin astelpaju moosi, nämmm! Supper hea kook!

Jane
postitatud 24.10.2016 14:46

Küsimus tekib sellega ,et kas on vaja ka veevanni alla panna selllele koogile? Teistel juustukookidel ju küll on vaja?

Pille
posted on 24.10.2016 17:56

Jane, veevanni kasutamine pole kohe kindlasti kohustuslik, kuigi nii mõnedk kokad usuvad, et siis on tulemuseks mahlakam toorjuustukook. Tunnistan, et pole kunagi veevanniga vaeva näinud :)

Tiit
postitatud 31.12.2016 08:49

Proovisin, esimest korda ja õnnestus. Sugulased kiitsid, meeldis neilegi kes magusast ei hooli. Nii et minu lemmik kook.

soiree
postitatud 02.01.2017 00:33

Olen seda kooki korduvalt teinud. Nüüd avastasin, et retsepti on veidi muudetud- Philadelphia full-fat toorjuust on asendatud OTTO toorjuustuga. Kas tulemus on parem?

Pille
posted on 02.01.2017 13:26

Soiree - kasutada võid meelepärast täisrasvast toorjuustu. Ca 2000, kui retsept Namisse lisandus, oli poes valik väga väike, nüüd on kodumaiseid tegijaid mitu. Ise olen tõesti seda küpsetanud viimasel ajal OTTO toorjuustuga ja jääb väga maitsev. Estover on selle retsepti juures reklaami ostnud, seepärast on nende toorjuust eraldi välja toodud :)

Maris (Siram)
postitatud 03.01.2017 13:46

Superkook, mis sai suuuuuurepärase vastuvõtu. Ma muidugi natuke varieerisin - põhjaks poe piparkooke, mis muidu ei lähe eriti, toorjuustust oli kah keegi poole nahka pannud, nii et pidin lisama kodujuustu ja jogurtit, aga lõpptulemus oli bueno! Isegi kriitilise meelega vend leidis, et poest ikka nii head ei saa!

Anette
postitatud 20.01.2017 16:57

Lihtsalt taevalikult hea kook! Suussulav! Uskumatu et nii lihtsa retsepti järgi midagi nii imelist saab. :)

sininetyrkiis
postitatud 16.04.2017 08:55

Lihtne ja maitsev!

Diana Sokolova
postitatud 18.04.2017 21:29

Seda on nii kerge teha ja väga maitsev on!

Inglipai
postitatud 04.05.2017 19:08

täna teoksil...