Maroko kikerherne-tomatisupp

Kiiresti valmiv ja maitsev supp. Soovi korral lisa valmis supile krõbedaid peekonitükke (siis ei sobi see veganitele muidugi).

Kui valmistad suppi kuivatatud kikerhernestest, siis võta 150 g kikerherneid, leota üleöö ja keeda ilma soolata vees 20-30 minutit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul (u 125 g)

2 hakitud varssellerit (u 100 g)

soola ja musta pipart

2 tl (uhmris kergelt peenestatud) vürtsköömneid

400 g purk konservitud purustatud tomateid

lahke näpuotsatäis suhkrut

400 g purk konservitud kikerherneid

6 dl köögivilja- või kanapuljongit

0.5 sidruni mahl

2 sl hakitud värsket koriandrit või peterselli

Valmistamine

Kuumuta potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul, sellerivarred ja veidi soola-pipart. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul ja seller on pehmed (ära pruunista!)

Lisa jahvatatud vürtsköömned ja kuumuta veel minut aega.

Lisa tomatikonserv, suhkur, nõrutatud kikerherned ja kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5 minutit.

Lisa sidrunimahl ja hakitud maitseroheline, maitsesta ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid supile rohkem särtsu, siis võid lisada veel hakitud küüslauku ja riivitud ingverit (1-2 tl), samuti võib siin kasutada nt harissa-pastat.
  • Kui soovid toekamat suppi, lisa alguses potti ka riivitud või tükeldatud porgandit ja/või peenelt hakitud suvikõrvitsat. 

Proovi hoopis nii:

Kuumuta potis veidi õli, siis lisa pakk Härmavili külmutatud köögivilju kikerhernesega (fotol). Maitsesta soola, pipra ja vürtsköömnetega. Prae segades mõned minutid, siis lisa  purustatud tomatid ja kuum puljong. Keeda 5-7 minutit, kuni supp on kuum. Maitsesta sidrunimahlaga, lisa hakitud maitseroheline. Timmi maitse parajaks ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends". Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 09.06.2009 22:55

Mulle, mehele ja sõbrannale maitses väga, emale mitte. Lapsed keeldusid isegi proovimast.

Profa
postitatud 23.08.2009 23:16

Väga söödav.

Tiina
postitatud 12.02.2011 18:04

Väga maitses, eriti mõnus oli see mõnus sidrunimaitse :) SÕin kohe korraga pool potitäit üksi ära.

põrnikas
postitatud 12.02.2011 20:40

väga mõnus ja tõesti sai kiiresti valmis. ainult, et see neljale kuni kuuele on küll kahtlane - sõime mehega lõunaks potitäie kahe peale ära ja ülesöömisega küll tegu polnud.

Dee
postitatud 23.02.2011 17:50

See on nakkav supp. :D Algul mõtled, et sööd ühe kausitäie, siis natukese aja pärast lähed maitsed kulbi pealt tagasihoidlikult pool taldrikutäit lisaks ja siis juba soojendad endale veel ühe kausitäie... Väga maitsev! Läheb kindlalt kordamisele.

Marju
postitatud 29.03.2012 23:47

Väga hea. Teen sageli sarnast läätsesuppi, aga kikerherned ja vürtsköömen andsid meeldivalt teistsugust maitset juurde.

Rita K @ FB
postitatud 21.01.2013 13:17

Huvitav maitseelamus, lihtne teha ka!

Triin
postitatud 08.07.2014 15:32

Minul tuli liiga happeline. Suurendasin suhkru kogust lausa 3 tl-ni, kuid tuli ikka liiga hapu, et süüa. Sidrunit panin vähem, kuid maitset see juurde ei andnud. Ei tea, tegin äkki midagi valesti.

Margus Holland
postitatud 02.11.2015 22:49

Korduvalt ja korduvalt seda teinud. Super roog.

Agnes Toomla
postitatud 04.02.2016 11:46

Tänud eilse õhtusöögi idee eest! Tehtud ja maitses hästi (surasin ühe kardula ka siiski sisse :)).

Annette
postitatud 17.05.2016 15:03

Tegin täna esimest korda! Kindlasti ei jää see viimaseks korraks, väga mõnus supp

Merca Aid
postitatud 12.10.2016 20:41

Tegin just seda, see nii hea :)

EL LE
postitatud 13.10.2016 07:27

Kust ma neid vürtsköömneid saan?

KD
postitatud 08.11.2016 20:33

Väga maitsev, aga suhkruga küll ei maksa tervislikke toite solvata ;) ilma ka lihtsalt super hea

Pille
postitatud 08.11.2016 22:45

KD - see näpuotsatäis suhkrut Sind ei tapa, samas tasakaalustab happelist tomatikonservi. Kui Sind hapu ei häiri, siis pole muidugi lisada vaja :)

KD
postitatud 09.11.2016 23:27

Aitäh mõtte eest... sidrunimahl ise ka juba tasakaalustab happelisust, aga rafineeritud suhkrut jah... seda pole enam majapidamises olemaski, vist 10 a tagasi jätsin selle kurikaela maha ;)

A.A.
postitatud 27.02.2017 18:45

Tule taevas appi, kes siis happega happelisust tasakaalustab..

KD
postitatud 09.11.2016 23:29

Ma lisasin punast kinoad ka, nii hea tuli...

annely
postitatud 22.11.2016 12:25

Väga maitsev!

toomas@kaarsilla.ee
postitatud 21.04.2018 15:50

Tegin ilma kikerhernesteta ja oli ka väga hea!

An Ne
postitatud 10.03.2022 08:32

Väga maitsev.