Suitsuforellipüreesupp

Mahedamaitseline püreesupp. Serveeri koos krõbeda saia või sepikuga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l kalapuljongit

4 kartulit

1 porgand

1 porru

200-250 g kuumsuitsutatud forelli või lõhet

50 g maitsestamata toorjuustu

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid ja porgand, viiluta porru. Keeda köögiviljad kuumas puljongis pehmeks (u 20 minutit). 

Puhasta kala ning lisa keetmise lõpu poole potti. 

Püreesta sauseguriga, siis sega juurde toasoe toorjuust. Maitsesta hakitud tilli ja sidrunimahlaga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 05.02.2010 22:08

Tegin suitsulõhega. Sai maitsev ja kreemjas. Kuna ma tavaliselt kalasuppi ei söö, siis saan tõdeda, et see supp oli vägagi õnnestunud.

Teeleke
postitatud 02.04.2010 14:36

Tegin samuti suitsulõhepüreesuppi, serveerisin röstitud seemneleivakuubikutega. Sai tõesti maitsev!

Mari
postitatud 03.04.2014 20:11

Vahelduseks käib küll!

Martiina
postitatud 06.04.2017 18:15

Väga maitsev supp, eriti koos krõbeda saiaga :)