Makaronid spargelkapsakastmega

Rõõmsalt roheline spargelkapsa- ehk brokolikaste makaronidele. Kasuta kas värsket spargelkapsast või nt Härmavili külmutatud brokolit ehk spargelkapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-350 g makarone

Spargelkapsakaste:

400 g spargelkapsaõisikuid (nt Härmavili brokoli)

1 küüslauguküüs

oliiviõli

2 dl 35% rõõska koort

peotäis hakitud värsket basiilikut

50 g riivitud Parmesani või Pecorino juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis vesi, maitsesta soolaga lisa spargelkapsaõisikud. Keeda 5 minutit, kuni spargelkapsas on pehme. Nõruta kapsas, aga hoia veidi keeduvett alles. Püreesta spargelkapsas saumikseriga. 

Kuumuta potis natuke õli, lisa hakitud küüslauguküüs ja prae paar minutit. Lisa spargelkapsapüree, rõõsk koor ja hakitud basiilik. Kuumuta läbi, siis sega juurde suurem osa riivitud juustust. Maitsesta soola-pipraga.

Samal ajal keeda makaronid al dente. Kurna, sega spargelkapsakastmega. Jaota taldrikutesse, riivi peale veel juustu ja serveeri kohe. 

Inspiratsioon: Soome Ruokala.net veebileht (Parsakaalipasta)

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.02.2009 21:11

Üks mu lemmik kiirroogadest. Hästi mõnus!

Aari
postitatud 09.12.2009 13:49

Lihtsalt võrratu! Sõin seda kastet gnocchide juurde ja mis seal häbeneda, limpsisin isegi taldriku puhtaks. Värske puudumisel kasutasin seekord kuivatatud basiilikut. Tekkis idee proovida selle kastmega ka lasanjet valmistada.

Põrnikas
postitatud 25.08.2012 12:38

Maitsev. Ehkki mingit teravust oleks natuke juurde tahtnud. Sõime spagettide ja praetud kanafileelõikudega.

Saale K @ FB
postitatud 02.04.2014 08:07

Pille, proovi teinekord terakese muskaadiga (liiga palju ei tohi panna) ;)

Kerson
postitatud 31.10.2017 21:46

Hea viis lapsele spargelkapsast pakkuda ja endale maitses ka :) Mehe jaoks tuleks peekonit juurde praadida :)))