Krõbedad ahjukartulid triibulihaga

Mõnus kartuli-liharoog. Osta poest läbikasvanud paksud peekoniviilud - need annavad kartulitele maitset ja ei küpse liiga kiiresti läbi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi (sh 1 tund ahjus)
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kartulit

õli

soola ja musta pipart

400-500 g värsket või soolatud triibuliha (nt Rakvere kodust soolapeekonit või peekonilõike)

Valmistamine

Koori kartulid, vajadusel tükelda suuremad kartulid pooleks. Soovi korral keeda neid 10 minutit soolaga maitsestatud vees, siis nõruta hoolega. 

Laota kartulid õliga määritud ahjuvormi, nirista peale veel veidi õli ning maitsesta soola-pipraga. Laota peale paksud toored (soola)peekoniviilud.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed ja peekon kenasti läbi küpsenud.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 12.10.2010 21:52

Päris hea.

Dee
postitatud 08.08.2012 21:01

Maitsev õhtusöök. Kõrvale pakkusin tilli-jogurtikastet.

Sirje Ma
postitatud 11.12.2015 13:07

Selle toidu peal üles kasvanud!

Kadri Rakverest
postitatud 11.12.2015 13:08

Eile ostsin talunikult triibuliha, et seda lemmikut teha:)

Pirx
postitatud 11.12.2015 13:38

Meie pere lemmik toit,eriti puuküttega ahjus tehtult :-)

Kerli Veri
postitatud 11.12.2015 14:20

Minu lemmik!

Eve Kullamägi
postitatud 11.12.2015 21:27

Niiiii isuäratav...

Erxu Tomband
postitatud 12.12.2015 10:24

Minu armsa lemmik :)

Jaanus Udam
postitatud 12.12.2015 18:33

Enda retsepti järgi tehtud meestepraad:

Vaike Silmato
postitatud 21.12.2015 18:35

Hapukurki ka juurde!

Maili Elstein
postitatud 21.12.2015 19:15

Parimad tulevad puupliidiga praeahjus...

Merle Kask
postitatud 21.12.2015 21:38

Just tehtud ja söödud.

Merx
postitatud 17.09.2016 11:09

Lemmik!!!