Vaarika-kookosevorm

Suvine kookosekattega vaarikavorm - lihtne teha ja maitseb väga hästi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g värskeid või külmutet vaarikaid

2 sl suhkrut

1 tl kartulitärklist

Purukate:

150 g võid

180 g MEIRA kookoshelbeid

85 g suhkrut (u 1 dl)

60 g nisujahu (u 1 dl)

Serveerimiseks:

vaniljega maitsestatud vahustatud 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega vaarikad kartulijahu ja 0,5 dl suhkruga ning laota võitatud pirukavormi.
Sulata või, sega kookoshelveste, suhkru ja jahuga ühtlaseks. Pudista segu vaarikatele.
Küpseta 180-200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit, kuni kookoskate on kuldpruun.

Serveeri soojalt või jahtunult koos vaniljemaitselise vahukoorega.

Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Allt om Mat (12/2008)
LISA KOMMENTAAR

NAAJ
postitatud 01.02.2010 22:04

Teate, kui hea magustoit see on. Ja uskumatult kerge, eksida ei ole lihtsalt võimalik. Tegin seda külmutatud maasikatega, kuna vaarikaid ei olnud. Ma arvan, et teha võiks seda igasuguste marjadega ja miks mitte ka õunte või rabarberiga. Ainult et võid paneksin järgmine kord selle koguse peale 100 g, sest põhi tundus natuke rasvane. Ja minu ahjus küpses ära juba 10 minutiga 180 kraadi juures.

Katrin R @ FB
postitatud 22.07.2013 09:09

Tegin ja maitses hästi koos jäätisega :)

Epp-Mare
postitatud 22.07.2013 15:28

Sai samuti katsetatud, kuumalt ja vahukoorega. maitsed sobisid hästi!

Pille
postitatud 02.08.2014 11:03

3578

Ursula K @ FB
postitatud 09.08.2015 14:37

Imeline! Tegime just (gluteeni- ja kaseiinivabana) ja sõid suured ja väiksed :) hästi mõnus suvine maiustus, kindlasti läheb kordamisele!

Pille
posted on 09.08.2015 15:45

Ursula, räägi täpsemalt, kuidas Sa komponente mugandasid, oleks põnev teada!