Imelihtsad juustuküpsised

Nende maitsvate pitsiliste küpsiste jaoks pole vaja muud, kui meelepärast juustu. Sobib kõik levinumad kodumaised juustud - fotol on kasutatud kodumaist parmesanilist, Valio Forte juust.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

riivitud Eesti juustu

soovi korral köömneid või tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Juust tuleb jämedalt riivida ning asetada väikeste kuhjakestena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta juustukuhjakeste vahele 3-4 cm ruumi, siis ei küpse need ahjus kokku üheks juustuplaadiks). Kui soovid, võid peale puistata veidi tüümiani või hoopis köömneid.

Siis pane juustukuhjakestega kaetud küpsetusplaat 200-kraadisesse ahju ning küpseta, kuni juust on sulanud ja servadest kergelt kuldseks tõmmanud. Väldi liigset pruunistumist, sest üleküpsenud juust on ebameeldivalt mõrkjas!

Nüüd võta küpsetusplaat ahjust välja ja lase juustuküpsistel veidi taheneda, siis tõsta restile või taldrikule jahtuma.

* Mitte mingil juhul ära lase küpsiseid liigselt pruunistuda, juust muutub kibedaks!

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 28.12.2011 22:23

Proovitud! Väga m6nus näks ja imelihtne teha! Peaasi, et liiga kaua ahjus ei ole...:S

Anneli V @ FB
postitatud 18.01.2014 09:41

olen umbes taolisi teinud, parimad õlle kõrvale. näiteks