Ahjus küpsetatud kohupiimasaiad

Täiuslik lapsepõlvenostalgia - ja samas lihtne ja mõnus hommikueine. Serveeri soojalt kohvi, tee või piimaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g kohupiima

2 sl suhkrut

1 muna

0.5 tl vanillisuhkrut

1 sl Saare 20% hapukoort

8 viilu saia

Valmistamine

Sega kohupiim suhkru, vanillsuhkru, hapukoore ja munaga ühtlaseks.

Laota saiaviilud ahjuplaadile, kata kohupiimamassiga (arvesta igale saiaviilule umbes üks kuhjaga supilusikatäis).

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni saiaviilud on pealt kergelt kuldsed.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 22.05.2010 14:37

Sai jäi liiga krõbe, ei ole minu maitse, mees sõi hea meelega.

Maiken
posted on 16.08.2015 13:44

Sel juhul niisuta saia enne veidi piimaga (või lase seista enne ahjupanekut pool tunnikest, siis imbub kattest niiskus saia sisse)

Dee
postitatud 21.01.2008 14:23

Appike, no neid tehes tuli ikka tõesti täitsa nostalgiahoog peale... Mu lapsepõlve lemmikud, nii soojalt kui ka külmalt. Ja maitsevad siiani hästi!

ups
posted on 25.10.2015 08:51

Sama siin! Ema tegi neid nõuka ajal hoolega. Siis ei olnud maiustustega pirtsutada. Ime head olid!

katsetaja
postitatud 30.10.2008 15:32

Väga maitsvad, eriti maasikamoosiga.

zoozi
postitatud 19.04.2009 20:36

Minugi lemmikud kunagi,aga maitsevad ka praegu.

külaline
postitatud 23.08.2009 19:51

Ma raputan kaneeli ka peale ja panen rosinaid kohupiima sisse.

Pille F @ Facebook
postitatud 05.05.2012 16:17

need on supper head,meie pere lemmikud :)

Kätlin E @ Facebook
postitatud 05.05.2012 16:17

Meie pere lemmikud ka, midagi lihtsat ja head!

Epp
postitatud 13.05.2014 14:03

meie lisame tavaliselt ka rosinaid ja pigem on see meil õhtusöök tee kõrvale. ülilihtne

Karima
postitatud 14.05.2014 13:06

need tuletavad vanaema meelde suviti tihti tegi neid hommikuks

tigetikker
postitatud 27.05.2014 12:16

Mina lisasin kookoshelbeid, kõik pugisid mõnuga :).

Rebane
postitatud 12.08.2014 22:27

Rosinaid kohupiima sisse ja veidi kaneeli peale. Keele viib alla! (Kui kohupiimapastaga teha, siis 8 viilule läheb täpselt üks 300g toru.)

Teele Kurm
postitatud 16.08.2015 17:38

Mina lisan tavaliselt kohupiimasaiadele kohupiima hulka ka veidike mannat.

Evushka
postitatud 25.10.2015 11:16

Brings back sweet childhood memories :)

Inge Hurt
postitatud 25.10.2015 13:43

Vene ajal olid väga poppid!

Maiken
postitatud 25.10.2015 14:44

Panen veel õunaviile ka peale (suhkrut-kaneeli ka)

Andrus Obukak
postitatud 25.10.2015 18:48

Mmmm tehti jah kunagi selliseid saiakesi ja üli head olid :)

Eva Vendelin
postitatud 30.12.2015 09:37

Eriti head jäävad kui veel kohipiima alla banaani panna ning kõige otsa tsipa kaneeli puistada. :P

MerleL
postitatud 12.03.2016 14:44

Soovitan soojalt, just tulid adjust ;)

Kati
postitatud 27.03.2016 11:55

Minu lapsepõlvest meenuvad veel "vaesed rüütlid" munapiimasegus niiskunud saiaviilud praeti pannil ja siis suhkur peale. Vanaema praadis neid köögis - uks oli lahti ja meie jooksime siis uue saiaiilu järgi, et neid puuriida otsas süüa :)

Kohupiimaga saiad meenuvad lasteaiast - väga head olid.